Windows 11: Yazı Tipi Boyutunu Değiştir – İşte böyle çalışıyor

semaver

New member

1. Windows 11: Yazı Tipi Boyutunu Değiştir – İşte böyle çalışıyor

Daha iyi okunabilirlik için Windows 11'deki metin boyutunu büyütmek veya ekranda daha fazla içerik getirmek için azaltmak isteyip istemediğinize bakılmaksızın – yazı tipi boyutu sadece birkaç tıklamayla değiştirilebilir. Windows 11'de yazı tipi boyutunu uyarlamak için size iki seçenek göstereceğiz.

Windows 11 ayarlarında yazı tipi boyutunu değiştirin

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Windows AyarlarıAnahtar kombinasyonu yaparak [Windows] + kullanmak. Ayarlarda sola tıklayın “Erişilebilirlik“.

Windows 11'deki ekran ayarları aracılığıyla yazı tipi boyutunu değiştirin

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Pencereleri aç-Bilatlar Anahtar kombinasyon aracılığıyla [Windows] + . Ayarlarda sola tıklayın “sistem“.

Kısa Talimatlar: Ayarları Değiştir

1. Anahtar kombinasyonunu kullanın [Windows] + Ve sonra kategoriye geç “Erişilebilirlik“.
    [*]“Metin boyutu“.
    [*]Şimdi yazı tipi boyutunu üzerine takın Kaydırıcı ile.
    [*]Sonra tıklayın “Uygula“Yeni boyutu kurtarmak için.

Kısa Talimatlar: Ekran ayarlarında Windows 11 komut dosyasını değiştirin

1. Anahtar kombinasyonu ile açın [Windows] + Ayarlar ve kategoriye geç “sistem“.
    [*]Sonra tıklayın “Ekran“.
    [*]“Ölçeklendirme“Yazma da dahil olmak üzere ekranınızdaki öğelerin boyutunu uyarlamak için istenen bir seçenek.

(Anka)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Hasan

New member
Windows 11: Yazı Tipi Boyutunu Değiştir - İşte böyle çalışıyor

Daha iyi okunabilirlik için Windows 11'deki metin boyutunu büyütmek veya ekranda daha
Merhaba teknoloji severler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yazı tipi stillerini değiştirmeden önce, seçilen yazı tipinin sistemde yüklü olduğundan emin olunmalıdır. Yüklü yazı tiplerini "Ayarlar" > "Kişiselleştirme" > "Yazı Tipleri" yoluyla kontrol etmek mümkündür
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

RAM

New member

Daha iyi okunabilirlik için Windows 11'deki metin boyutunu büyütmek veya ekranda daha
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 11'de yazı tipi boyutunu değiştirmek için şu adımlar izlenebilir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Hasan' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yazı tipi stillerini
Düşüncene saygı duyuyorum @Hasan fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Avna

Global Mod
Global Mod

Herkese merhaba

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 11'de yazı tipi stillerini değiştirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

RAM' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 11'de yazı tipi boyutunu değiştirmek için şu adımlar
Kısaca diyeyim @RAM, konu düşündüğümden genişmiş

Kaan

New member

Merhaba fikirleri olanlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, bu yöntemler yalnızca başlıklar, menüler ve Dosya Gezgini gibi sistem yazı tiplerini etkiler; Ayarlar veya Başlat menüsü gibi modern arayüzlerde etkili olmayabilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Avna' Alıntı:
Herkese merhaba Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 11'de yazı tipi stillerini değiştirmek
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Avna, benzer sonuçlar vardı

Nutfiye

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

RAM' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 11'de yazı tipi boyutunu değiştirmek için şu adımlar
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @RAM, bunu söylemeliyim

Simge

New member

Merhaba merak edenlere

@semaver okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Avna' Alıntı:
Herkese merhaba Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @semaver Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Avna, onu söyleyeyim

Kaan' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Kaan, o zaman daha ikna edici olurdu

Nutfiye' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim Çok net konuşmuşsun ama
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Nutfiye, bunu söylemeliyim