Windows 11: Parolayı Değiştir – İşte böyle çalışıyor

semaver

New member

1. Windows 11: Parolayı Değiştir – İşte böyle çalışıyor

Birisi şifrenizi öğrendiyse veya başka bir nedenden dolayı yeni bir tane kullanmak istiyorsanız, Windows 11 altındaki kullanıcı hesabı şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz. Parolanızı Windows 11'de değiştirmek için kullanabileceğiniz birçok farklı seçenek var. Hepimiz size adım adım gösteriyoruz.

Windows 11'deki parolayı ayarlar aracılığıyla değiştirin

Windows 11'deki kullanıcı hesabınız için şifrenizi değiştirmenin en basit yolu, ayarları kullanmaktır.

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Anahtar kombinasyonu ile ayarlara başlayın [Windows]+ açık. Sol kenar çubuğunda seçin “Hesaplar“Bir.

Netplwiz ile Windows 11'de şifreyi değiştirin

Netplwiz, tüm kullanıcı hesaplarınızı görüntüleyebileceğiniz, hesapları değiştirebileceğiniz ve hatta yeni hesaplar oluşturabileceğiniz Windows'a entegre bir yardımcı programdır.

1. adım:

Netplwiz'i başlatmak için anahtar kombinasyonunu kullanın [Windows]+[R]. O zaman komutu ver netplwiz bir ve basın [Enter].

Komut istemiyle Windows 11'deki şifreyi değiştirin

Kullanıcı hesabınızın şifresini bir komut satırı üzerinden değiştirmek için hizmet istemini kullanabilirsiniz.

1. adım:

Önce aç Giriş isteğiTarafından Windows Arama Doğru terim için bulun. O zaman bir tane yap Sağ tıklama Arama sonucunda ve menüye gidin “Yönetici olarak“.

PowerShell ile Windows 11'de şifreyi değiştirin

PowerShell, kullanıcı muhasebe kelimenizi değiştirmek için kullanabileceğiniz başka bir komut satırı seçeneğidir.

1. adım:

BULDUR Windows Arama sonrasında Powershell Ve bir tane yap Sağ tıklama Doğru arama sonucunda. Bağlam menüsüne git “Yönetici olarak“.

Yerel kullanıcılar ve gruplarla Windows 11'de şifreyi değiştirin

Windows 11 Pro Edition'ı kullanıyorsanız, hesapları değiştirmek için “Yerel Kullanıcı ve Gruplar” yardımcı programını kullanabilirsiniz. Bu yöntemle, Windows kullanıcı hesabınızın şifreleme anahtarları silinir ve sonuç olarak, eski şifre altında EFS ile şifrelenmiş dosyalara artık erişemezsiniz. Sadece diğer önceki yöntemlerden hiçbirini kullanamıyorsanız, bunları burada kullanmalısınız.

1. adım:

Yardımcı programı açmak için önce anahtarlara basın [Windows]+[R] klavyenizde. Ardından yeni pencereye aşağıdaki komutu ekleyin ve onaylayın [Enter]: lusrmgr.msc

Microsoft hesabı için şifreyi değiştir

Microsoft hesabınızı Windows 11 PC'nize bağladıysanız, kullanıcı şifrenizi değiştirmek için Microsoft şifrenizi değiştirmeniz gerekir.

1. adım:

Windows AyarlarıAnahtar kombinasyonu yaparak [Windows]+ kullanmak. Sonra tıklayın “Hesaplar“.

Kısa Talimatlar: Ayarlar

1. Düğmelere basın [Windows]+ klavyenizde ve sonra yeni pencereden sola seçin “Hesaplar“dışında.
    [*]Sonra tıklayın “Kayıt Seçenekleri“.
    [*]Menüyü genişletin “şifre“Ve tıklayın”Değiştirmek“.
    [*]Vermek Mevcut Şifre Kullanıcı hesabınız ve tıklayın “Daha öte“.
    [*]Şimdi bir tane yapabilirsin Yeni Şifre kurmak. Değişikliği kaydedin “Daha öte“.

Kısa Talimatlar: Netplwiz

1. Anahtar kombinasyonunu kullanın [Windows]+[R] Ve sonra yeni pencereye aşağıdaki komutu girin: netplwiz
  2. İle onaylayın “TAMAM“.
  3. Şimdi istenen olanı seçin Kullanıcı hesabı Kapalı ve sonra tıklayın “Şifreyi sıfırla …“.
  4. Vermek Yeni Şifre bir ve ile tasarruf edin “TAMAM“.
Kısa Talimatlar: Grup Yönetimi

1. Anahtar kombinasyonunu kullanın [Windows]+[R] ve yeni pencereye aşağıdaki komutu girin: lusrmgr.msc
  2. İle onaylayın “TAMAM“.
  3. Pencerenin sol kısmındaki klasörü aç “kullanıcı“.
  4. Sonra istenen olanı seçin Kullanıcı hesabı Dışarı çıkın ve üzerine bir tıklayın. Sonra seçin “Şifre ayarlayın …“.
  5. Senden sonra “Devam etmek“Bir tane alabilirsin Yeni Şifre Hesap için ayarlayın. Tasarruf “TAMAM“.
Kısa Talimatlar: Microsoft hesabı

1. Anahtar kombinasyonunu kullanarak Windows ayarlarını açın [Windows]+.
    [*]Kategoriye geç “Hesaplar“Ve seç”Kayıt Seçenekleri“dışında.
    [*]Sonra seçeneği devre dışı bırak “Güvenlik nedeniyle, yalnızca bu cihazdaki Microsoft hesapları için güvenlik nedenlerinden dolayı Windows Hello ile kaydına izin verin“.
    [*]Sonra tıklayın “şifre“Ve sonra”Değiştirmek“.
    [*]Onaylayın Mevcut Şifre Ve sonra giy Yeni Şifre Microsoft hesabınız için. Tasarruf “Daha öte“.

(Anka)