Tedbir ping – işte böyle çalışır

semaver

New member

1. Tedbir ping – işte böyle çalışır

Günümüz dünyasında, istikrarlı ve hızlı bir internet bağlantısı, çalışma, akış veya çevrimiçi oyun için esastır. Bağlantınızın kalitesi için en önemli faktörlerden biri “ping” dir. Bu makalede, ping'i nasıl kolayca kontrol edebileceğinizi ve değerlerin bağlantınızın hızı ve güvenilirliği hakkında ne söylediğini gösteriyoruz. Ping'i iki şekilde test edebilirsiniz: bir test web sitesi aracılığıyla veya cihazınızdaki bir ağ komutu aracılığıyla çevrimiçi.

Bir ağ komutu aracılığıyla ping nasıl ölçülür

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Anahtar kombinasyonuna basın [Windows] + [R] ve yürütme penceresine koy “CMD“A. Sonra onaylayın”TAMAM“.

Bir test web sitesinde ping nasıl ölçülür

Özel bir yazılım yüklemeden ping testi sunan çeşitli web siteleri vardır. Test etmek istediğiniz adresi (IP veya Etki Alanı) girin ve web sitesi size yanıt süresini (ping) ve bağlantı hakkında diğer ayrıntıları gösterir.

Örneğin, doğrudan wieistmeineip.de/ping/ aracılığıyla bir ping testi başlatabilirsiniz:

Ping testine başlayın

Test “Ping testine başlayın“Ağ bağlantısı.

Alternatif olarak, “Go” a tıklayarak SpeedTest.net sayfası üzerinden bir test de başlatabilirsiniz.

Test otomatik olarak başlar

Yükleme ve indirme hızına ek olarak, SpeedTest.net de size ping gösterir.

Ping sonuçlarını yorumlayın

Milisaniye cinsinden ölçülen ping değerleri, internet bağlantınızın ne kadar hızlı ve güvenilir bir şekilde olduğunu söyler.

• 20 ms'nin altındaki çok düşük bir ping, bağlantının son derece hızlı ve kararlı olduğu anlamına gelir. Burada herhangi bir gecikme bulamazsınız, bu nedenle bu alan çevrimiçi oyun veya video görüşmeleri için en uygundur.
  • 50 ila 100 ms arasındaki orta pingler de güçlüdür, ancak gerçek zamanlı uygulamalarda hafif gecikmeler olabilir.
  • Yüksek bir ping (100 ila 200 ms), bağlantının belirgin şekilde yavaş olduğunu söylüyor – bu, özellikle gecikme nedeniyle görüntülü görüşmelerde fark edilebilir olabilir.
  • 200 ms'nin üzerindeki çok yüksek bir ping, gerçek zamanlı aktivitelerde önemli gecikmelerle çok yavaş bir bağlantıyı gösterir. Sonuç olarak, hızlı yanıt süresi gerektiren uygulamaların çoğu akıcı bir şekilde çalışmaz.
Kısa Talimatlar: Ağ Siparişi

1. Anahtar kombinasyonuna basın [Windows] + [R] ve ver “CMD“A. Sonra tıklayın”TAMAM“.
  2. Komut istemine girin: “Ping -t [gewünschte Webseite]“. O zaman onaylayın [Enter]ölçümü başlatmak için.
  3. Ölçümü sona erdirmek için basın [Strg] + [C]. Daha sonra test sonuçlarının bir özetini alacaksınız.

(Anka)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Damla

New member
Tedbir ping - işte böyle çalışır

Günümüz dünyasında, istikrarlı ve hızlı bir internet bağlantısı, çalışma, akış veya çevrimiçi oyun için esastır
Selam yol geçen hanı ahalisi

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Tedbir ping" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, ping sorununu çözmek için bazı öneriler şunlardır
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Avna

Global Mod
Global Mod

Günümüz dünyasında, istikrarlı ve hızlı bir internet bağlantısı, çalışma, akış veya çevrimiçi oyun için esastır
Selam ilgi duyanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @semaver

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kablolu bağlantının (Ethernet) daha hızlı olmasının birkaç nedeni vardır
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Damla' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Tedbir ping" hakkında bilgi
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Damla, onu vurgulaman yerinde

RAM

New member

@semaver gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ping sorunu devam ederse, internet servis sağlayıcısına başvurulması önerilir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Damla' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Tedbir ping" hakkında bilgi
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Simge

New member

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

@semaver anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Damla' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Damla, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Hasan

New member

Selam maceraperestler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @semaver

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Simge' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu @semaver anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Sert olacak
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Simge, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Ilayda

New member

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Damla' Alıntı:
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Damla

Nutfiye

Global Mod
Global Mod

Selam bu başlığa uğrayanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Damla' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Damla

Can

New member

Herkese iyi günler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Hasan' Alıntı:
Selam maceraperestler Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @semaver Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Simge, özellikle ikinci
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Hasan

Kaan

New member

Selam fikir üreticileri

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Hasan' Alıntı:
Selam maceraperestler Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @semaver Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Simge, özellikle ikinci
Haksız değilsin @Hasan ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu