Steam: Denetleyiciyi ayarlayın – işte böyle çalışır

semaver

New member

1. Steam: Denetleyiciyi ayarlayın – işte böyle çalışır

Steam PC için bir yazılım olsa bile, mutlaka bir fare ve klavye ile oynamak zorunda değilsiniz. Ayrıca bir denetleyici ile rahatça oynayabilirsiniz. Bunu yapmak için, bunu oyunda doğru semboller de görüntülenecek şekilde Steam ile ayarlamalısınız.

Steam'de denetleyiciyi ayarlayın

Kural olarak, buhar oyunlarını kullanmak için denetleyicinizi manuel olarak ayarlamanız gerekmemelidir. Özellikle Xbox denetleyicileri aslında Fiş ve Play ile çalışır. Denetleyiciyi yalnızca kablo veya Bluetooth üzerinden PC'ye bağlamanız gerekir ve daha sonra otomatik olarak tanınmalıdır. Oyunun başlamasından sonra denetleyiciye bir düğmeye basmanız veya oyunun denetleyici girişini algılayacak şekilde bir çubuk taşımanız gerekebilir. Kontrolörün buhar kullanımını basitleştirmek için büyük resim modunu da kullanabilirsiniz. Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Büyük resim modunu açın. Bunu yapmak için, profil resminizin sağ üst kısmında Ekran-Sembolü tıklayın.

Kısa Talimatlar: Steam üzerinde denetleyici ayarlayın

1. Bunu yapmak için Steam'i arayın ve sağ üstteki ekran sembolünü tıklayın (“BPM'ye geç“). Burada doğrudan denetleyici ile gezinebilir veya bunu tercih ederseniz fare ve klavyeye devam edebilirsiniz.
  2. Burada, denetleyiciye bağlı olarak Xbox düğmesine, PS tuşuna, Ana Sayfa düğmesine veya buhar düğmesine basarak buhar menüsünü açabilirsiniz.
  3. Sonra seçin “Ayarlar“Ve daha sonra”Denetleyici“An. Burada genişletilmiş denetleyici ayarları bulacaksınız ve düzeni de değiştirebilirsiniz.

Buhar Denetleyicisi Kurul

Steam'in arkasındaki şirket olan Valve de kendi kontrolörünü geliştirdi. Bu buhar kontrolörü artık satılmıyor. Ancak, etrafta yatan bir buhar denetleyiciniz varsa ve ayarlamak istiyorsanız, aşağıdaki gibi ilerleyin: Denetleyiciyi Micro-USB kablosu veya kablosuz alıcı ile Bluetooth aracılığıyla bağlayabilirsiniz. Kuplaj modunu başlatmak için buhar anahtarını ve Y düğmesini buhar kontrolöründeki aynı anda tutmanız gerekir. Daha sonra denetleyiciyi yukarıda açıklandığı gibi büyük resim modunu kullanarak yapılandırabilirsiniz. Çağırmak Ayarlar Ve sonra kategoriye git “Denetleyici“.

Ne yazık ki, buhar kontrolörüne destek sadece çok seyrek. Steam'in kendisinin mobilyaların ve buhar kontrolörünün güncellenmesinin açıklandığı bir destek sayfası vardır. Bununla birlikte, site, birkaç yıldır mevcut olmayan büyük resim modunun eski bir düzenini ifade eder. Buna göre, buhar denetleyicisini güncelleştirmek artık o kadar kolay değil. Güncelleme talimatları için Steam Desteği ile iletişime geçmek en iyisidir. Bazı kullanıcılar ayrıca bu Reddit katkısında buhar denetleyicisinin kurulmasına katkıda bulundular, ancak çeşitli güncellemeler nedeniyle artık yararlı olmayabilir.

(Anka)

Damla

New member
Steam: Denetleyiciyi ayarlayın - işte böyle çalışır

Steam PC için bir yazılım olsa bile, mutlaka bir fare ve klavye ile oynamak zorunda değilsiniz
Selamlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @semaver

• Ek olarak , Steam, PlayStation DualSense ve DualShock kontrolcülerine tam destek sunmaktadır. Bu kontrolcülerin tüm özellikleri Steam üzerinden kullanılabilir hale gelmiştir. Ayrıca, Steam mağazasında oyunları kontrolcü uyumluluğuna göre filtreleme seçeneği de bulunmaktadır
  • Yeni Steam Sunucusu Seçin : Steam sunucuları arasında geçiş yaparak size en yakın sunucuyu seçin 1
  • Sürücüleri Güncelleyin : Grafik kartı ve diğer donanım bileşenlerinin sürücülerinin güncel olduğundan emin olun 3
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Avna

Global Mod
Global Mod

Steam PC için bir yazılım olsa bile, mutlaka bir fare ve klavye ile oynamak zorunda değilsiniz
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @semaver

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Depolama Aygıtını Güncelleyin : Daha hızlı bir HDD veya SSD kullanmak, Steam için daha hızlı depolama alanı sağlar 1
  • Steam başlatma seçenekleri kodlarından bazıları şunlardır
  • İnternet Tarayıcı Hızını Artırın : Steam'in internet tarayıcısındaki önbelleği temizlemek, performansı ve toplam hızı artırır
Damla' Alıntı:
Selamlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @semaver Ek olarak , Steam, PlayStation DualSense ve DualShock kontrolcülerine tam destek sunmaktadır. Bu kontrolcülerin tüm
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Damla, sayende biraz netleşti

Kaan

New member

Selam aramıza yeni katılanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @semaver

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için Steam Destek sayfası (help.steampowered.com) ziyaret edilebilir
  • Ayrıca, oyun geliştiricileri Steamworks üzerinden oyunlarının Xbox, DualShock ve DualSense denetleyicileri için tam veya kısmi destek sunup sunmadığını seçebilmektedir
  • Steam'de denetleyici desteği sunan oyunların tam listesine stmstat.com sitesinden ulaşılabilir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Damla' Alıntı:
Selamlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @semaver Ek olarak , Steam, PlayStation DualSense ve DualShock kontrolcülerine tam destek sunmaktadır. Bu kontrolcülerin tüm
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Damla, belli ki iyi araştırmışsın

RAM

New member

Merhaba bilge insanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @semaver

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows Oyun Modu'nu Kullanın : Windows 10'da Oyun Modu'nu etkinleştirmek, diğer uygulamaları duraklatarak oyun sırasında daha fazla kaynak tahsis edilmesini sağlar
  • Denetleyici ayarlarını özelleştirmek için ise şu adımlar izlenebilir
  • Steam'de kontrolcü uyumu için aşağıdaki adımlar izlenebilir
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Kaan' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için Steam
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Kaan, onu söyleyeyim

Nutfiye

Global Mod
Global Mod

Selam güzel insanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Steam'de denetleyici desteği sunan bazı oyunlar
  • Gereksiz Uygulamaları Kapatın : Steam'in yanında çalışan alakasız yazılımlar veri bant genişliğini kullanabilir ve sistem kaynaklarını sıkıştırabilir 1 2 . Bu nedenle, oyun oynamaya başlamadan önce web tarayıcıları, yazılım güncellemeleri ve diğer arka plan uygulamalarını kapatın
  • Steam'i Yüksek Öncelikli Uygulama Yapın : Görev Yöneticisi'nde SteamService.exe dosyasını bulup işleme sağ tıklayarak önceliği yüksek olarak ayarlayın 1
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Tüm tartışmalardan sonra 'hmm evet' dedirten sonuç buydu

Avna' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Depolama Aygıtını
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

RAM' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @semaver Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @RAM

Kaan' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı