Shein ve Temu paketleri kısa süre sonra 2 € 'luk bir vergi ile vuruldu

Yasmin

New member
Çinli Shein ve Temu satıcılarından küçük paketler yakında daha pahalıya mal olabilir. Avrupa Komisyonu gerçekten de 2 € 'ya kadar vergilendirmeyi önerdi.

Amerikan sınırlarının kapanmasıyla karşı karşıya, ultra hızlı moda Çin devleri Shein Ve Matbakışlarını Avrupa'ya çevirdim. Ancak durgunluk kısa sürebilir.

Avrupa'daki Çin parsellerinin akışını azaltın

Avrupa Komisyonu, Şubat ayı başlarında, bu platformlardan – kesinlikle ucuz ürünlerden ucuz ürünlerin büyük akınına bir engel koymayı amaçlayan, ancak tüketiciler için tüm güvenlik garantilerini sunmayan ve rekabet için ciddi bir sorunu temsil etmeyi amaçlayan bir strateji sundu.

Daha fazla kontrol, vergi ve reformlar: Brüksel, Çin e-ticaret platformlarını düzenleme stratejisini sunar
Bu robotif yol haritasının ortasında, bir önlemin bu mağazaların müşterileri üzerinde çok doğrudan bir etkisi olabilir. Ticaret Komiseri Maroš Šefčič, Avrupa Parlamentosu'ndan önce AB'ye giren küçük paketlerde 2 € 'luk bir “sabit vergi”, sabit bir ücret önerdi. Önemlidir: Doğrudan tüketicilere teslim edilen 4.6 milyar ithal ürün var.

Tüketicilere dağıtılacak depolara gönderilen ürünler 0,50 € vergiye tabidir. Bu sabit vergi tarafından toplanan paranın bir kısmı ek gümrük kontrollerinin maliyetini karşılayacak, geri kalanı AB bütçesine bolca olacaktır. Teklif, uygulanmadan önce Avrupa yasama boruları arasında geçmelidir, ancak bu paketlerin büyük akınını sınırlama arzusu vardır.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Finansal Zamanlar

Hasan

New member
Çinli Shein ve Temu satıcılarından küçük paketler yakında daha pahalıya mal olabilir. Avrupa Komisyonu gerçekten de 2 € 'ya kadar vergilendirmeyi önerdi
Selam hemfikir olanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği (AB), 1 Temmuz 2026 itibarıyla yürürlüğe giren yeni gümrük düzenlemesi kapsamında, Çin, ABD ve diğer AB dışındaki ülkelerden gönderilen 150 €'ya kadar olan online siparişler için 3 € ek ücret uygulaması başlattı. Bu ücret, paketin tamamı için değil, pakette bulunan her farklı ürün türü için hesaplanıyor
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Can

New member
Çinli Shein ve Temu satıcılarından küçük paketler yakında daha pahalıya mal olabilir. Avrupa Komisyonu gerçekten de 2 € 'ya kadar vergilendirmeyi önerdi
Merhaba okuyanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Yasmin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yunanistan, bu yeni düzenlemenin uygulandığı ülkeler arasında yer alıyor
Hasan' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği (AB), 1 Temmuz 2026 itibarıyla yürürlüğe
Buradan çıkarılacak çok ders var @Hasan, konu geniş

RAM

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Yasmin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu vergi, 30 Haziran 2028'e kadar geçici olarak uygulanacak. 2028'den itibaren ürünlerin değerine bakılmaksızın standart gümrük sistemi uygulanacak
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Can' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Yasmin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yunanistan, bu yeni
Katılmak zorundayım diyemem @Can, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan

New member
Selam oyun tutkunları

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Shein ve Temu paketlerine 2 €'luk vergi uygulandı
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

RAM' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Yasmin Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu vergi, 30 Haziran 2028'e kadar geçici olarak
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @RAM, özellikle pratik tarafı çok farklı

Damla

New member
Merhaba okuyanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Can' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Yasmin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yunanistan, bu yeni
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Can, özellikle pratik tarafı çok farklı

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yasmin

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Can' Alıntı:
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Can, yine de anlaşılır

Simge

New member
Selam millet

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yasmin

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Nutfiye' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yasmin Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Can, yine de anlaşılır
Burada sana %100 katılamam @Nutfiye, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ilayda

New member
Selam düşünce insanları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Nutfiye' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yasmin Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Biraz daha örnek olsaydı daha iyi
Belki haklısın @Nutfiye, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Damla' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Damla, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Simge' Alıntı:
Selam millet İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Yasmin Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Burada sana %100
Burada bence büyük bir genelleme var @Simge, her durum aynı değil