Para için hangi tütsü ?

Ilayda

New member
Para İçin Hangi Tütsü? Bir Hikâyeyle Gelen Soru

Selam dostlar,

Bu başlığı açarken ellerim titriyor biraz… Çünkü bugün size bir “tütsü” değil, bir “yaşam dönüm noktası” hikâyesi anlatmak istiyorum. Para, bereket, niyet, enerji… hepsi birbirine karıştı o gün. Ve bir tütsünün dumanı, sadece odayı değil, kalbimi de arındırdı.

O günlerde param yoktu. Ama daha kötüsü, umudum da kalmamıştı. Elimde birkaç kırık mum, yorgun bir kahve fincanı ve bir de küçük yeşil bir tütsü vardı. İşte hikâyem, o tütsünün dumanında başladı.

---

Erkek Mantığı, Kadın Sezgisi: Bir Tartışmanın Başlangıcı

Evde oturmuş, “Ne yapsak da şu borçlardan kurtulsak?” diye düşünürken, sevgilim Aslı yanımda oturuyordu. O hep sezgileriyle hareket ederdi. Ben ise çözüm, plan, strateji insanıydım.

“Para için tütsü yakalım,” dedi birden.

Ben güldüm. “Tütsüyle borç mu kapanır Aslı?”

“Sen inanmazsan hiçbir şey olmaz,” diye karşılık verdi gözleriyle.

İşte orada bir şey oldu. O cümle, sanki bir kapıyı araladı içimde. Çünkü ben inanmayı unutmuştum.

Aslı mutfağa gitti, dolaptan minik bir kutu çıkardı. İçinde sandal ağacı, tarçın, ve paçuli kokulu tütsüler vardı. “Para enerjisini açar bunlar,” dedi.

Benim içinse bunlar sadece koku yayan çubuklardı. Ama o inançla, öyle bir huzurla yakıyordu ki... Onu izlerken kendi şüphelerimden utanır oldum.

---

Tütsünün Dumanı ve Sessiz Dua

O gece, sandal ağacını yaktık. Dumanı ağır ağır odanın içine yayılırken, Aslı gözlerini kapattı. Ellerini kalbinin üzerine koydu.

“Şükür, sahip olduklarım için,” dedi fısıltıyla.

Ben de, onun yanında aynı hareketi yaptım.

İlk kez o kadar sessiz bir anı yaşadım ama kalbim çığlık gibiydi.

O tütsü dumanı, sadece odada değil, içimdeki sıkışmış enerjide de gezindi sanki. O an anladım; para sadece sayılardan ibaret değilmiş. O, inanmakla gelen bir akışmış.

---

Erkek Aklı Çözüm Arar, Kadın Kalbi Niyet Kurar

Sonraki günlerde yine ben planlar yaptım, yeni iş fikirleri denedim, Excel tabloları hazırladım. Ama Aslı her sabah aynı ritüeli sürdürdü:

Bir tütsü yakıyor, kahvesini eline alıyor, “Bugün bereket bizimle olsun,” diyordu.

Ben dalga geçmeyi bıraktım. Çünkü o ritüellerin ardından garip bir şekilde işlerim yoluna girmeye başladı. Eski bir müşterim aradı, küçük bir proje teklifi geldi, sonra bir diğeri.

Ama Aslı hep sakin kaldı. “Bu tütsüler sihir değil,” dedi bir gün. “Sadece enerjini niyete hizalıyor. Sen artık korkarak değil, güvenerek çalışıyorsun.”

Ve işte o farktı. Çünkü para, korkudan değil, güven duygusundan besleniyordu.

---

Paçuli: Toprağın ve Sabırın Kokusu

Bir akşam, Aslı bana “Bugün paçuli tütsüsü yakalım,” dedi.

“Niye paçuli?” diye sordum.

“Çünkü paçuli sabrın, kararlılığın ve köklenmenin kokusudur,” dedi.

O akşam tütsüyü yakarken, gerçekten köklerimi hissettim.

Sanki her duman tanesi toprağa karışıyor, geçmişimle barışıyor, geleceğime güç veriyordu.

Para enerjisi, sadece almakla değil, kendine değer vermekle başlıyordu.

Aslı bunu bana hiç teorik anlatmadı.

O sadece yaşadı.

Ben de izledim… ve sonunda anladım.

---

Tütsü Bir Bahane, İnanç Gerçek Bir Dönüm Noktası

Bir yıl geçti. Artık işlerimiz büyümüştü. Fakat her Cuma akşamı hâlâ o küçük masanın üstünde bir tütsü yakıyoruz.

Para kazanmanın formülü değişmedi: Emek, sabır, niyet, inanç.

Ama araya bir şey daha girdi: Kalbin enerjisi.

Çünkü Aslı’nın dediği gibi, “Para, sevgiyle çağrılır. Korkuyla değil.”

Bir gün yine tartışırken ona sordum:

“Yani tütsü yakmadan da olur mu?”

Gülümsedi:

“Olur ama tütsü, hatırlatır. Kendine inanmayı hatırlatır.”

---

Forumdaşlar, Sizin Hikâyeniz Hangisi?

Şimdi dönüp geriye baktığımda, o ilk tütsü kokusunu hatırladığımda, kalbim hâlâ ısınıyor.

Benim için para tütsüsü “paçuli” oldu belki.

Sizinki belki tarçın, belki lavanta, belki de hiçbiri.

Ama eminim ki her birimizin hayatında bir “tütsü anı” vardır.

Belki bir mum yakarken, belki dua ederken, belki de bir fincan kahveyle içimizden geçen o niyeti evrene salarken…

Para dediğimiz şey, aslında niyetimizin yankısı değil mi?

---

Söz Sizde

Benim hikâyem bu.

Bir tütsünün dumanında kendimi yeniden buldum.

Peki siz, hangi tütsüyü yakarsınız bereket için?

Hangisi sizi rahatlatır, hangi koku size “olacak” hissini verir?

Yazın, paylaşın…

Belki hepimizin enerjisi bir noktada buluşur, o güzel bolluk akışı hepimizin kapısını çalar.

🌿✨

Sevgiyle,

Bir zamanlar tütsüye inanmayan ama şimdi onunla şükreden biri.