Hata nedir? | Haberler Online

semaver

New member
“Hata”, program hataları için başka bir kelimedir ve yazılım teknolojisinden geliyor. Bir hatanın tam olarak ne olduğunu ve burada nasıl görebileceğinizi açıklıyoruz.

Hata nedir?

Hata, bir program veya yazılımda sunum sorunlarına, güvenlik boşluklarına ve çökmelere yol açabilecek bir hatadır. İddiaya göre, 1947'de bir elektromekanik bilgisayara, Harvard Mark II'de bir güve veya bir böcek (İngilizce “böcek”) bulunduğunda ortaya çıktı. Böcek sistemi engelledi ve böceğin çıkarılmasına “hata ayıklama” denildiği ve böylece “böcek” terimi bir sistem hatası için doğdu. Ancak bugün fiziksel bozukluk yok, ancak yazılım hataları bir hata ile anılıyor.

Yazılım kodunda bir hata varsa yazılım hataları oluşabilir. Bu kodun neden işe yaramadığı farklı nedenlere sahip olabilir. Yanlış programlama nedeniyle, kod belirli durumlarda düzgün çalışmaz. Ancak, gerçekte çalışan kodlardaki değişiklikler de programdaki hatalara yol açabilir. Bazen yazılım yeterince test edilmez, yani programlamadaki hataların bulunmadığı anlamına gelir. Karmaşık programlarla, hataların olasılığını artıran tüm olası kombinasyonları test etmek bazen imkansızdır.

Böcekler kendilerini nasıl hissettiriyor?

Hatalar daha sonra farklı şekillerde yorum yapabilir:

• Fonksiyonel hatalar: Program olması gerektiği gibi çalışmıyor.
  • Görsel hata: Temsiller yanlıştır, örneğin düğmeler veya metinler yanlış yerleştirilir.
  • Performans Sorunları: Yazılım daha yavaş veya beklenenden daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor.
  • Kaza: Program basitçe çöküyor veya aniden bitiyor.
Hata ayıklama

Yazılım geliştirmenin önemli bir parçası “hata ayıklama”, yani hataların düzeltilmesidir. Hataları bulmak için geliştiriciler hata mesajlarına, dosyalara ve kullanıcılardan geri bildirimlere erişebilir ve bunları analiz edebilir. Hatanın nedeni bulunursa, kod hatayı düzeltmek için ayarlanabilir. Bununla birlikte, bu arada, kodu analiz etmek ve program kodunda hata bulmak için hata ayıklayıcı ve özel araçlar da vardır.

(Anka)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Can

New member
"Hata", program hataları için başka bir kelimedir ve yazılım teknolojisinden geliyor. Bir hatanın tam olarak ne olduğunu ve burada nasıl görebileceğinizi
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, veri hataları , kesme hatası ve yuvarlama hatası gibi sayısal çözümlemede karşılaşılan hata türleri de vardır
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Kaan

New member
"Hata", program hataları için başka bir kelimedir ve yazılım teknolojisinden geliyor. Bir hatanın tam olarak ne olduğunu ve burada nasıl görebileceğinizi
Merhaba araştırmacılar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hata , yanlış, istemeyerek ve bilmeyerek yapılan yanlış, kusur, yanılma, yanılgı anlamına gelir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Can' Alıntı:
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, veri hataları , kesme hatası ve yuvarlama hatası gibi sayısal
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Can, özellikle pratik tarafı çok farklı

Damla

New member
Selam gençler

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

• Toplum nezdinde kabul edilebilir olmayan davranışlar ve sözler de hata olarak nitelendirilir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Kaan' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hata , yanlış, istemeyerek ve bilmeyerek
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Kaan

Simge

New member
Merhaba uzmanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @semaver

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Damla' Alıntı:
Selam gençler Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Toplum nezdinde kabul edilebilir olmayan davranışlar ve sözler de hata olarak nitelendirilir Bir tık ileri taşır diye düşündüm
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Damla, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Avna

Global Mod
Global Mod
Selam akıl danışanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @semaver

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Kaan' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hata , yanlış, istemeyerek ve bilmeyerek
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Kaan, merak ettiriyor

Hasan

New member
Selam katılımcılar

@semaver gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Simge' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @semaver Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Damla
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Simge, eline sağlık

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kaan' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Kaan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

RAM

New member
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @semaver

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Hasan' Alıntı:
Selam katılımcılar @semaver gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Simge
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Hasan, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Ilayda

New member
Selam bu konuyu okuyanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Damla' Alıntı:
Selam gençler Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Toplum nezdinde kabul edilebilir olmayan davranışlar ve sözler de hata olarak nitelendirilir Bir tık ileri taşır diye düşündüm
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Damla