semaver
New member
Google'ın yapay zekasını devre dışı bırakın-bu nasıl çalışır?
Mart 2025'ten bu yana, arama sorgunuza hızlı ve doğrudan bir cevap verecek olan Google Search'e bir yapay zeka entegre edilmiştir. Bununla birlikte, şu anda mevcut olan tüm AI modellerinde olduğu gibi, her zaman doğru bilgileri yayınlamadığı için Google'ın AI genel bakışında da dikkatli olunması gerekmektedir. Ancak, sizi Google aramanızdan kaldırmak istiyorsanız, sizi doğrudan çözme ortamı kullanmanız gerekir. Size nasıl ilerleyeceğinizi göstereceğiz.
Google AI genel bakışını sekme üzerinden gizle
Google, aramasına “Web” adlı yeni bir sekme ekledi. Tıpkı aramanızı “resimler” veya “videolar” olarak azaltabileceğiniz gibi, bu yeni sekmeden AI'ya genel bakış olmadan web sitelerinin bir listesini alabilirsiniz:
1. adım:
Google aramanızda tıklayın “Ağ“. Bu seçeneği görmüyorsanız, tıklayın”Daha”.
Google AI'ya Genel Bakış Adres Çubuğu
Web sitelerinizin çoğunu tarayıcının adres çubuğu üzerinden başlatırsanız, tüm arama sorgularınızı doğrudan Google'dan Google sekmesine yönlendiren bir değişiklik yapabilirsiniz. Bu, hem PC'de hem de akıllı telefonunuz için tarayıcınız için çalışır:
Masaüstü
Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:
Tarayıcınızı açın ve sağ üst kısmına tıklayın Üç noktalı menü. Sonra seçin “Ayarlar“dışında.
Akıllı telefon
Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:
Tarayıcınızı akıllı telefonunuzda açın. Ardından aşağıdaki web sitesini ziyaret edin: timBluelLinks.org. Şimdi bir tane aç Yeni sekmeÜstünde Artı sembol musluk.
Kısa Kılavuz: Masaüstündeki adres satırına Google AI genel bakışını devre dışı bırakın
- Tarayıcıda, ayarları Üç noktalı menü.
- O zaman sola git “Arama motoru“Ve tıklayın”Arama motorlarını ve web sitesi aramasını yönetin“.
- Şimdi tıklayın “Web sitesi arama” Açık “Eklemek“.
- Metin alanlarına aşağıdakileri girin: isim: Googel (web), Kısaltma: @Web, Url: {Google: Baseurl}/Arama? udm = 14 & q =%s
- O zamanla tasarruf edin “Eklemek“.
- Sonra yeni girişin arkasına tıklayın. Üç noktalı menü ve seç “Standart olarak tanımlayın“dışında.
- Şimdi bir Google araması başlatırsanız, AI genel bakışı artık görüntülenmeyecektir.
- Süreci geri almak istiyorsanız, tekrar arama motoru olarak Google'ı seçin. Bunu yapmak için, Arama Motorları Arkadaki ayarlarda Google üzerinde Üç Puan Ve sonra “Standart olarak tanımlayın“.
- Aşağıdaki web sitesini açın: timbluelLinks.org
- Sonra bir tane aç Yeni sekmeSağ üstte Artı sembol musluk. O zaman herhangi bir Aramak.
- Şimdi sağ üstüne dokunun Üç Puan Ve sonra “Ayarlar“.
- İşte yukarı çıkıyorlar “Arama motoru“.
- Şimdi seçin “Google Web“dışında.
- Daha sonra, sonuçlarda AI genel bakışını görmeden Google'da arama yapabilirsiniz.
- Değişikliği geri almak istiyorsanız, ayarları seçin. Arama motoru basitçe “Google“dışında.
(Anka)