Google, yarışmaya katılmamak için çalışanlara bir yıl boyunca ödeme yapıyor

accur

New member
Google, bazı çalışanlara bir yıl boyunca hiçbir şey yapmamalarını, rekabete çok hızlı gitmelerini önlemek için ödeme yapar. Bazıları için bir rüya gibi görünebilir, ancak bu AI uzman çalışanlarının bazıları rakipler için çalışma fırsatına sahip olmayı tercih ederler.



Derinlemesineyapay zeka laboratuvarı Googleçalışanların rakip şirketlerde çok erken çalışmasını önlemek için rekabet dışı hükümler uyguladı. Birleşik Krallık'ta şirket, sorumluluk düzeyine bağlı olarak çalışanlara 6 aydan bir yıla hiçbir şey yapmamalarını tercih ediyor.

DeepMind, araştırmacılarını caydırıcı sözleşmelerle kilitler


Tura ek olarak, bu maddeler makul kabul edildiği sürece yasaldır. “” İş sözleşmelerimiz piyasa standartlarına uymaktadır “Bir Google sözcüsü İş İçeriden. “” Çalışmamızın hassas doğası göz önüne alındığında, meşru çıkarlarımızı korumak için rekabet dışı hükümleri seçici olarak kullanıyoruz. »»

Ancak bugün Microsoft'taki eski DeepMind Nando de Freitas için bir ” güç kötüye kullanımı». Bunu yok ediyor ” Her hafta, biriniz benimle iletişime geçer, umutsuz, bildirim sürelerinizden ve rekabet dışı hükümlerinizden nasıl kaçacağımı sormak için ». Bu sözleşmeleri imzalamamasını önerir. “” Hiçbir Amerikan şirketi, özellikle Avrupa'da çok fazla güce sahip olmamalıdır. Hiçbir şekilde haklı olmayan bir güç kötüye kullanımıdır. »»

Açıkçası, uzun aylar boyunca hiçbir şey yapmaması için ödenmek, Dünya'da cehennem olarak kabul edilemez. Ancak bir sektörde AI'nınki kadar karıştırmak, bu kadar uzun süre çalışamamak ciddi bir sorun olabilir. Birincisi, yeni başlayanlar altı ay boyunca yeni bir çalışanı bekleyemeyeceği için: bunlar sadece bu şirketler için değil, aynı zamanda beyinler için de daha az fırsattır.

Ve sonra üretken AI o kadar hızlı ilerliyor ki, kimse gelecek yıl veya iki yıl içinde neye benzeyeceğini tahmin edemez. Yetenekler zaman kaybetmeden olmak ister.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Businessinsider