Görev çubuğu nedir? | Haberler Online

semaver

New member
Windows ile görev çubuğu standarttır. Ancak, macOS gibi başka işletim sistemleri yoktur. Burada size tam olarak görev çubuğunun ne olduğunu ve hangi avantajı sunduğunu açıklıyoruz.

Görev çubuğu nedir?

Görev çubuğu her Windows PC'de merkezi bir öğedir. Kullanıcıları açık programların ve uygulamaların navigasyonu ve yönetiminde destekler. Kural olarak, görev çubuğu ekranın altında bulunur, ancak ekranın soluna, sağına veya üstüne de eklenebilir. Farklı işlevleri, görev çubuğunun serbest alanına sağ tıklayarak egzoz ve göstermek için veya ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilirsiniz.

Bir görev çubuğunun işlevleri

Mümkün olan çeşitli uygulamalara hızlı erişim sağlamak için görev çubuğu farklı işlevler sunar.

Görev çubuğunun yapısı

1. Başlangıç menüsü

Başlat menüsü genellikle görev çubuğunun en solunda bulunur. Menüye Windows simgesinden erişebilirsiniz. Burada programları açabilirsiniz veya Sistem ayarlarını erişebilirsiniz.

Görev ve menü çubuğu arasındaki fark

Görev çubuğu genellikle menü çubukları olarak da adlandırılır, ancak şeritler farklı işlevleri yerine getirir. Örneğin, Instagram uygulaması ve macOS işletim sisteminin bir görev çubuğu değil bir menü çubuğu vardır. Menü çubuğu ilgili program için özel işlevler sunar ve program bağlamında belirli komutların veya ayarların yapılmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle işlevler yalnızca belirli bir programda kontrol edilirken, görev çubuğu programları ve sistem işlevlerini yönetmeye yardımcı olur.

(Anka)

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Windows ile görev çubuğu standarttır. Ancak, macOS gibi başka işletim sistemleri yoktur. Burada size tam olarak görev çubuğunun ne olduğunu ve hangi
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver

• Windows 11'de görev çubuğunu özelleştirmek için şu adımlar izlenebilir
  • Görev çubuğu, kişiselleştirme özellikleriyle kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Kaan

New member
Windows ile görev çubuğu standarttır. Ancak, macOS gibi başka işletim sistemleri yoktur. Burada size tam olarak görev çubuğunun ne olduğunu ve hangi
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Taskbar (Görev Çubuğu) , Windows işletim sisteminde kullanıcıların uygulamalara, ayarlara ve bildirimlere hızlı erişimini sağlayan bir arayüz bileşenidir
  • Diğer özelleştirme seçenekleri arasında : görev çubuğundaki uygulama düğmelerinin sırasını değiştirme, rozetleri gösterme, görev çubuğunun yüksekliğini ve konumunu değiştirme yer alır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Nutfiye' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver Windows 11'de görev çubuğunu özelleştirmek için şu adımlar izlenebilir Görev çubuğu, kişiselleştirme özellikleriyle kullanıcıların
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Nutfiye

Simge

New member
Selam ilgi duyanlara

@semaver, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Web Sitesi Kısayolu Oluşturma : Sık kullandığınız bir web sitesinin kısayolunu oluşturmak için, web tarayıcısında siteye giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümdeki üç noktaya tıklayıp "Diğer araçlar" ve ardından "Kısayol oluştur" seçeneğini seçin. Oluşturulan kısayolu masaüstüne sürükleyerek görev çubuğuna sabitleyebilirsiniz
  • Windows'ta Uygulama Sabitleme : Başlat menüsünden istediğiniz uygulamayı bulup sağ tıklayın ve açılan menüden "Görev çubuğuna sabitle" seçeneğini seçin. Ayrıca, görev çubuğundaki arama kutusuna uygulamanın adını yazıp uygulamaya sağ tıklayarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Kaan' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Taskbar (Görev Çubuğu) , Windows işletim sisteminde kullanıcıların uygulamalara, ayarlara ve bildirimlere hızlı erişimini sağlayan bir
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Kaan, benzer sonuçlar vardı

Can

New member
Selam gençler

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Görev çubuğu oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz
  • Görev Çubuğu Ayarlarını Sıfırlama : Görev çubuğundaki yapılandırmadan kaynaklanan sorunları gidermek için ayarları sıfırlayabilirsiniz 1 . Bunun için
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Kaan' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Taskbar (Görev Çubuğu) , Windows işletim sisteminde kullanıcıların uygulamalara, ayarlara ve bildirimlere hızlı erişimini sağlayan bir
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Kaan, fakat senin yorumun da güçlü

Ilayda

New member
Selam dostlar

@semaver anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Görev çubuğunu düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz
  • Görev çubuğunu özelleştirme yöntemleri, kullanılan Windows sürümüne göre değişiklik gösterebilir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Simge' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara @semaver, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Web Sitesi Kısayolu Oluşturma : Sık kullandığınız
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Simge, sayende biraz netleşti

RAM

New member
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @semaver

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güncelleştirmeleri Kontrol Etme : Windows işletim sistemi güncelleştirmeleri, görev çubuğu sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir 1 . Bunun için
  • Görev Yöneticisini Yeniden Başlatma : Görev çubuğu donmuşsa veya yanıt vermiyorsa, Görev Yöneticisini yeniden başlatarak sorunu çözebilirsiniz 1 2 . Bunun için
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Nutfiye' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @semaver Windows 11'de görev çubuğunu özelleştirmek için şu adımlar izlenebilir Görev çubuğu, kişiselleştirme özellikleriyle kullanıcıların
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Nutfiye, merak ettiriyor

Damla

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @semaver

• Görev çubuğu , Windows işletim sisteminde çok görevli ve uygulamalara hızlı erişim sağlayan önemli bir programdır
  • Görev çubuğu , Windows işletim sisteminin ekranın altında bulunan uzun yatay bir çubuktur 2 . İşe yararları
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Nutfiye' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Nutfiye

Avna

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver

• Görev çubuğu , bilgisayarın ekranında genellikle alt kısımda bulunan bir kullanıcı arayüzü bileşenidir
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Nutfiye' Alıntı:
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Nutfiye, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Hasan

New member
Selam katılımcılar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @semaver

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Görev Çubuğunu Özelleştirme : Görev çubuğunun yerini, rengini ve diğer ayarlarını değiştirmek için görev çubuğuna sağ tıklayıp "Görev çubuğu ayarları"nı seçin. Bu ayarlardan bazıları "Görev çubuğunu kilitle", "Görev çubuğunu otomatik olarak gizle" ve "Küçük görev çubuğu düğmeleri kullan" gibi seçeneklerdir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Avna' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Avna, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

RAM' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @semaver Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güncelleştirmeleri Kontrol Etme
Tam olarak aynı fikirde değilim @RAM, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Damla' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @semaver Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Burada sana %100 katılamam @Damla, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var