FPS ne anlama geliyor? | Haberler Online

semaver

New member
FPS oranı, ekranda bir video oyununun veya videonun nasıl sıvı çalındığını belirler. FPS'nin tam olarak ne olduğunu ve FPS değerlerinin ne dediğini açıklıyoruz.

FPS ne anlama geliyor?

FPS terimi “saniyede kareler” kısaltmasıdır. Çeviri, bu “saniyede görüntüler” anlamına gelir ve kare hızını veya kare frekansını belirtir. Özellikle oyunlarda, FPS oranının görsel deneyim üzerinde önemli bir etkisi vardır. Çünkü FPS ne kadar yüksek olursa, resim o kadar akıcı olur.

İnsan beyni saniyede yaklaşık 16 ila 18 kare işleyebilir. Filmler söz konusu olduğunda, en az 24 fps üzerinde çalışılıyor. Modern sinema filmleri bazen 48 fps veya daha fazla ile gösterilir. Bu teknoloji “yüksek kare hızı” (HFR) olarak bilinir ve özellikle sorunsuz hareketler sağlar.

Oyunda, FPS değeri genellikle 30 veya 60'dır. Üst düzey sistemlerle, kare hızı özellikle yüksektir. Burada genellikle 120 hatta 240 fps. Bu, eşit bir tepki -quick deneyimi elde eder.

FPS'yi hangi faktörler etkiler?

FPS oranını etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır. Grafik kartı, görüntülerin hesaplanmasından ve sunumundan sorumludur. GPU yeterince güçlü değilse, yüksek FPS oranı teslim edilemez. CPU ve işlemci de görüntü oranını yavaşlatabilir. Ayrıca, donanım için yeterli soğutma olmalıdır. Aşırı ısınırken, grafik kartı veya CPU'nun performansı azalır.

Sadece donanım FPS oranını etkilemekle kalmaz, yazılım da rol oynar. Eski veya optimize edilmemiş grafik kartı sürücüleri performansı azaltabilir.

FPS'nin daha fazla önemi

FPS ayrıca “Birinci Kişi atıcı” anlamına da gelebilir. Bu, birinci şahıs perspektifinden oynanan aksiyon oyunları anlamına gelir. Almanca konuşulan ülkelerde, bu oyunlar bir ego atıcı olarak bilgisayar için daha fazla bilinir. Kurulan oyunlar, örneğin “Doom” veya “Call of Duty” dır.

(Anka)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!

Hasan

New member
FPS oranı, ekranda bir video oyununun veya videonun nasıl sıvı çalındığını belirler. FPS'nin tam olarak ne olduğunu ve FPS değerlerinin ne dediğini
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• FPS, sadece oyunlarda değil, video oynatma ve grafik tasarımı gibi alanlarda da önem taşır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Avna

Global Mod
Global Mod
FPS oranı, ekranda bir video oyununun veya videonun nasıl sıvı çalındığını belirler. FPS'nin tam olarak ne olduğunu ve FPS değerlerinin ne dediğini
Merhaba ilham peşinde koşanlar

@semaver, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• FPS , "Frames Per Second" ifadesinin kısaltmasıdır ve Türkçe'de "Saniyedeki Kare Sayısı" veya "Saniyedeki Görüntü Sayısı" anlamına gelir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Hasan' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim FPS, sadece oyunlarda değil, video oynatma ve grafik tasarımı gibi alanlarda da önem taşır Belki de zaten biliyordun, ben yine de
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Hasan

Damla

New member
Selam fikir üreticileri

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @semaver

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• FPS, bir video oyunu, film veya animasyon gibi hareketli görüntülerin akıcılığını belirlemek için kullanılan bir ölçü birimidir. Yüksek FPS değerleri, daha akıcı ve gerçekçi bir görüntü elde etmeye yardımcı olur
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Hasan' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim FPS, sadece oyunlarda değil, video oynatma ve grafik tasarımı gibi alanlarda da önem taşır Belki de zaten biliyordun, ben yine de
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Hasan

Ilayda

New member
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Örneğin, 60 FPS, her saniye 60 kare görüntü sağlandığı anlamına gelir
Damla' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @semaver Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FPS, bir video oyunu
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Damla

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Selam gündemi takip edenlere

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• FPS ölçümü yaparken, oyunun veya video içeriğinin karmaşıklığına, bilgisayarın donanımına ve çözünürlüğe bağlı olarak değerlerin değişebileceği unutulmamalıdır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Hasan' Alıntı:
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Hasan, yine de takip etmek lazım

Kaan

New member
Selam bilenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @semaver

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• FPS (Frames Per Second) değerini ölçmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Avna' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar @semaver, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FPS , "Frames Per
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Avna

Can

New member
Merhaba tecrübeli dostlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @semaver

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Damla' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @semaver Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FPS, bir video oyunu
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Damla, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

RAM

New member
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @semaver

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Hasan' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Hasan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Simge

New member
Selam paylaşımcılar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @semaver, gerçekten emeğine sağlık

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Kaan' Alıntı:
Selam bilenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @semaver Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FPS (Frames
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Kaan

Can' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @semaver Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım Bunun tamamını
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Can, özellikle pratik tarafı çok farklı

RAM' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @semaver Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Bu bakış açını anlıyorum @Hasan, fakat bazı
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @RAM, özellikle pratik tarafı çok farklı