Android artık altyazılarda güçlü duyguları genişletebilir

accur

New member
Google G/Ç'den yenilikçilik, 20 ve 21 Mayıs'ta, başka bir deyişle önümüzdeki hafta düşecek. Ancak Google, birkaç gün önce Android 16 ve yeni arayüzünün sunumuyla gördüğümüz gibi ilk haberleri açmayı beklemedi. Ve Dünya Erişilebilirlik Farkındalık Günü vesilesiyle, arama motoru Android ve Chrome için birkaç yeni işlev sundu.

Bu yıl 15 Mayıs Mayıs ayının üçüncü Perşembe günü,erişilebilirlik Dünya Erişilebilirlik Farkındalık Günü (Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü veya GAAD) aracılığıyla. Bu, Apple'ın haftanın başında yaptığı gibi, şirketlerin bu alandaki girişimlerini açıklamaları için bir fırsattır. Google açık bir şekilde aşılmamalıdır.

Daha canlı altyazılar, daha kullanışlı bir yapay zeka

“” Ve bu buuuuuuuuut! »Android 15 ve ötesi kullanıcıları, maçlar sırasında spor yorumcularının hevesli altyazılarını okuyabilecekler! Akıllı telefon sesini şimdi bir ses kopyalayan canlı altyazılar işlevi ve şimdi canlı, kelimeleri gerektiğinde nasıl “uzatacağını” biliyor.

Canlı altyazılar geçen Aralık ayında, videolarda ifade edilen duyguları tanımlayan etkileyici bir fonksiyonel işlev kazandı ” [soupir] ” Veya ” [applaudissements] ». Google, kendinden geçmiş bir spor yorumcusu arasında ayrım yapmayı mümkün kılan bir süre işlevi ekledi ” Magniiiiiiiis “Veya sadece olmayan bir video mesajı” HAYIR “Ama iyi” nooooon ». Bu yeni sürüm şimdilik İngilizce dağıtım aşamasında.

Bir diğeri de ilginç bir yenilik (daha fazla değilse): Android'in ekran çalar, Talkback, geçen yıldan beri Gemini tarafından itildi. Bu okuyucu, görme engelli kullanıcıların alternatif metin yokluğu da dahil olmak üzere resim açıklamalarını okumasına olanak tanır. Talkback kullanıcıları artık Gemini'ye söz konusu görüntüler hakkında sorular sorabilir.

Bir e-ticaret uygulamasında, örneğin, bir makale hakkında ayrıntılar istemek veya bir indirimden yararlanıp yararlanamayacağınızı bilmek olabilir.

Tarayıcı masaüstü sürümü Krom Şimdi PDF'de kaydedilen taranan belgeler için bir karakter tanıma aracı (OCR) var. Yazılım PDF türünü otomatik olarak tanır; Metin kopyalamak, bir kelime veya cümle aramak veya bir pasajı vurgulamak için ekran çalarak kullanmak mümkündür.

Son olarak, Chrome'un mobil versiyonu şimdi metnin ofis kromunda olduğu gibi web sitesinin genel tasarımını etkilemeyen bir genişleme işlevini sunuyor.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Opera One - AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Opera One – AI'da Web tarayıcısını güçlendirdi

Tarafından: Opera

Kaynak :

Google

Avna

Global Mod
Global Mod
Google G/Ç'den yenilikçilik, 20 ve 21 Mayıs'ta, başka bir deyişle önümüzdeki hafta düşecek. Ancak Google, birkaç gün önce Android 16 ve yeni arayüzünün
Selam bu başlığa uğrayanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @accur

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu özellik, şu anda yalnızca ABD İngilizcesi dil desteği sunmaktadır
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Damla

New member
Google G/Ç'den yenilikçilik, 20 ve 21 Mayıs'ta, başka bir deyişle önümüzdeki hafta düşecek. Ancak Google, birkaç gün önce Android 16 ve yeni arayüzünün
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu özellik, Android 14 ve üzeri sürümlerde kullanılabilir ve şu anda yalnızca ABD İngilizcesi dil desteği sunmaktadır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Avna' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @accur Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu özellik, şu anda yalnızca ABD İngilizcesi dil desteği
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Avna, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Simge

New member
Merhaba soru sahipleri

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @accur

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Etkileyici Altyazılar (Expressive Captions) , Android 14 ve üzeri sürümlerde kullanılabilir ve ses tonunu ve arka plan seslerini algılayarak çalışır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Avna' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @accur Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu özellik, şu anda yalnızca ABD İngilizcesi dil desteği
Bu konuda kesin konuşmak zor @Avna, çok fazla değişken var

RAM

New member
Herkese iyi günler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Android artık altyazılarda güçlü duyguları genişletebilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Avna' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Avna

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Selam fikir çatıştıranlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @accur

• Google, Android için "Etkileyici Altyazılar" (Expressive Captions) özelliğini duyurdu. Bu özellik, sadece konuşulan kelimeleri göstermekle kalmıyor, aynı zamanda ses tonunu ve arka plan seslerini de algılayarak daha zengin bir deneyim sunuyor
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Simge' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @accur Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Etkileyici Altyazılar (Expressive Captions)
Özetin yerinde olmuş @Simge, fazla uzatmaya gerek yok

Ilayda

New member
Merhaba arkadaşlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Etkileyici Altyazılar'ın nasıl etkinleştirileceğine dair spesifik bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Android cihazlarda genel olarak altyazı ayarları "Ayarlar" menüsünden veya video oynatma sırasında altyazı simgesine dokunarak yapılabilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

RAM' Alıntı:
Herkese iyi günler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Android artık altyazılarda güçlü duyguları genişletebilir Bu
Burada sana %100 katılamam @RAM, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Can

New member
Herkese iyi akşamlar

@accur, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Damla' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu özellik, Android 14 ve üzeri sürümlerde kullanılabilir ve şu
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Damla, fakat ben aynı fikirde değilim

Kaan

New member
@accur gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

@accur anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Can' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar @accur, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım İyi
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Can

Hasan

New member
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @accur

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Simge' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @accur Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Etkileyici Altyazılar (Expressive Captions)
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Simge, o zaman daha ikna edici olurdu