Android 16 ile Google, Telefon, SMS ve SIM CARD ile dolandırıcılıklara saldırır

acidizing

New member
Google, Android'in güvenliğini güçlendirir. Android 16 ile Mountain View devi, telefon dolandırıcılığına karşı savunmalar, hileli ekran paylaşımı ve SMS dolandırıcılığı da dahil olmak üzere bir dizi yeni korumayı başlatıyor. Google ayrıca akıllı telefonların hırsızlığıyla mücadele etmek için önlemler alıyor.

Google, Android 16'nın yeni özellikleri üzerine perdeyi kaldırdı. İşletim sisteminin yeni sürümünde bir dizi var “Akıllı Korumalar” kullanıcıları korumayı amaçlayan “Günlük Tehlikeler”Google'ın güvenliği ve gizliliği için mühendislik başkan yardımcısı Dave Kleidermacher açıklıyor.

Ayrıca okuyun: Temassız Kart Scam – Bir virüs sizi soymak için Android akıllı telefonunuzun NFC'sini kullanır
Android 16 ve Telefon Dolandırıcıları

Mountain View devi ilk olarak ele aldıklarını açıklıyor Telefon dolandırıcılığına. Çok sık, siber suçlular gerçekten kullanıcıyla telefonla iletişime geçin ve “Telefon Güvenliği Ayarlarını Değiştirin veya Bir Uygulamaya Özel Yetkilendirmeler Getir”. Bu dolandırıcılıkların bir parçası olarak, korsan müşteri hizmetleri veya bankacılık danışmanı gibi güvenilir bir iletişim gibi davranır. Hedefi güvenlik mekanizmalarını devre dışı bırakmaya veya bir dizi izin vermeye zorlayarak, suçlu veri çalmayı, bir casus operasyonu yapmayı veya para çalmayı başarabilir.

Android 16 Algılama Dolandırıcılığı

© Google

Telefon dolandırıcılığına karşı savaşmak için Google, geçerli olan korumalar geliştirdi “Kişilerinizde olmayan kişilerle konuşmalar sırasında”. Aramalar sırasında Google Play Protect'i devre dışı bırakamayacaksınız.Web tarayıcınız aracılığıyla bir uygulama yüklemek veya D vermek içinErişilebilirlik Yetkileri yeni bir uygulamaya. Bu önlemler, bir korsanın başparmağının altına düşen bir kullanıcının telefonuna kötü amaçlı bir uygulama yüklemesini engellemelidir.

Oyun korumasında iyileştirmeler

Google, Play Protect'e bir dizi iyileştirme getiriyor. Bundan sonra, Play Protect, kötü niyetli Android uygulamaları tarafından benimsenen belirli davranışları tespit edebilir, örneğin simge modifikasyonu. Bazı uygulamalar gerçekten radarın altına girmek için simgelerinin logosunu değiştirebilir. Casusluk uygulamaları veya zamansız reklamları görüntülemek için kesilmiş uygulamalar tarafından en çok kullanılan taktiklerden biridir.

Orada “Google Play Protect'ten canlı tehditlerin tespiti bu yanıltıcı davranışları belirleyebilir ve sizi uyarabilir”Google'ı gösterir. Oyun koruması da daha hızlı. Somut olarak, Google kötü niyetli uygulamaları her zamankinden daha hızlı tanımlayacak.

Yakın gözetim altında bir ekran paylaşımı

Buna ek olarak, Android bir çağrı sona erdiğinde otomatik olarak ekran paylaşımını kesmenizi önerir. Keskinler genellikle hedefi itiyor Ekranınızın içeriğini paylaşınbu da bir dizi hassas bilgiye danışmasına izin verir. Dolandırıcılık “Genellikle bankalar, idareler veya diğer güvenilir kurumlar gibi davranır”Google, kullanıcıdan bir transfer yapmasını veya bankacılık başvurusuna bağlanmasını isteyin.

Bu saldırıları engellemek için, ekranınızı paylaşırken bankanızın uygulamasını açarsanız Android 16 da bir uyarı görüntüleyecektir. Uyarı sunacak “Çağrıyı sona erdirmek ve ekran paylaşımını tek bir hareketle durdurmak”. Uyarı gelmeli Kullanıcının tehlikede olduğunu anlamasını sağlayın. Birkaç İngiliz bankası önümüzdeki haftalarda işlevselliği test edecek. Google, seçeneğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağını belirtmez.

Ayrıca okuyun: “Oops, Kötü Numara!” – SMS TRAP SMART TRAMPLES'in yeni bir aldatmaca
Google mesajları güvenliğini artırır

Bazı dolandırıcılıklar da SMS ile başlar. Geçen yıl boyunca, Proofpoint araştırmacıları da dünya çapında SMS dolandırıcılığının % 312'si artışını kaydetti. Android 16 içinde Google bu nedenle Google mesajları için yeni korumalar ekledi. Grubun geçen Mart ayında açıkladığı gibi, mesajlaşma şimdi alınan SMS'deki dolandırıcılıklarla sıklıkla ilişkili davranışları belirleyebilen bir AI'ya sahiptir.

Google Mesajlar Algılama Dolandırıcılığı

© Google

Bu işlev gelişir ve şimdi tespit edebilir “Daha geniş bir dolandırıcılık yelpazesi”Yanlış faturalar, kripto para dolandırıcılığı, yanlış hediyeler veya hediye kartları ve hatta yanlış teknik destekler dahil.

Android 16 Anahtar Doğrulama

© Google

Google mesajlarının da yeni bir aracı olacak, Anahtar Doğrulama. Bu işlevsellik “Siz ve muhabirinizin genel şifreleme anahtarlarını kullanarak diğerinin kimliğini kontrol etmenizi sağlar”. Tüm kullanıcılar paylaşmaya davet edilecek Bir şifreleme anahtarı Borsalarının yukarısındaki temasları ile. Anahtar paylaşım basit QR kodunu değiştirmektir. Muhatapınızla değiştirilen anahtar geçerliyse, muhatabınızdır. Eğer “Bir korsan bir arkadaşının telefon numarasını ele geçirir”Anahtar geçersiz olarak görüntülenecektir. Bu nedenle muhatabınızın iddia ettiği kişi olmadığını belirleyebilirsiniz.

Tüm anahtar sistem yaza kadar Google Kişiler uygulamasına entegre edilecektir. Seçenek esas olarak SIM takas saldırılarına ve telefon numarası uçuşuna karşı savaşmayı amaçlamaktadır. İşlevsellik, Android Anahtar Doğrulama Sistem Hizmetine dayanmaktadır, A güvenlik bileşeni için kullanılır Şifreleme anahtarlarının gerçekliğini kontrol edin cihazda oluşturuldu veya depolandı.

Android 16 Akıllı Telefonlar Uçuşuna Karşı

Android 16 da daha iyi korumalara sahip olacak Bir telefon uçuşu durumunda. İşletim sistemi gidiyor “Sahibinin yetkisi olmadan bir sıfırlama yapılırsa telefonun herhangi bir kullanımını engelleyin”. Bu aslında fabrikanın korunmasında bir iyileşme (FRP, için Fabrika Sıfırlama Koruması), yıllar önce tanıtıldı. Kullanıcı geçmesi gerekecek Yeni sıfırlanmış bir cihazın kilidini açmak için Google Hesabı aracılığıyla ek kimlik doğrulama.

Android 16 uçuş

© Google

Her zaman akıllı telefonların hırsızlığıyla savaşmak amacıyla Google Bağlantı Kodlarını Gizle SMS tarafından alındı “Kilitli ekranda” bazı durumlarda. Eğer “Telefon Wi-Fi'ye bağlı değil ve son zamanlarda kilidi açılmadı”Kötü niyetli bir üçüncü tarafın bilgilere danışmasını önlemek için bağlantı kodu maskelenecektir.

Android 16 güvenlik haberlerinin temellerini gezdik. Bir hatırlatma olarak, diğer özellikler, önümüzdeki aylarda, güncellemenin tüm uyumlu akıllı telefonlara dağıtıldığı şeyle gün ışığını görebilecek.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.

Simge

New member
Google, Android'in güvenliğini güçlendirir. Android 16 ile Mountain View devi, telefon dolandırıcılığına karşı savunmalar, hileli ekran paylaşımı ve SMS
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bir kişinin iki SIM kart kullanması, Çift SIM (Dual SIM) teknolojisi sayesinde mümkündür
  • [nasilkullanir.com]( İki sim kart kullanarak, iş ve kişisel hayatınızı ayrı numaralar üzerinden yönetebilirsiniz. Bu, işle ilgili aramaları ve mesajları iş sim kartınız üzerinden alırken, kişisel iletişimi diğer sim kartınızla gerçekleştirmenizi sağlar
  • [webtekno.com]( Dual SIM - bu, bir telefonun aynı anda iki SIM kartı taşıyabilmesini ve kullanıcının bu kartları aktif olarak aynı cihazda kullanabilmesini sağlayan bir özelliktir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Hasan

New member
Google, Android'in güvenliğini güçlendirir. Android 16 ile Mountain View devi, telefon dolandırıcılığına karşı savunmalar, hileli ekran paylaşımı ve SMS
Selam sorusu olanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @acidizing

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yurtdışı telefonlarda 2. SIM kart kullanımı, e-SIM ve çift SIM özellikleri ile mümkündür
  • Bu kartlar, fiziksel SIM karta benzer şekilde telefonun SIM yuvasına takılır ve e-SIM karekodu uygulama üzerinden okutularak sim karta yazdırılır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Simge' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bir kişinin iki SIM kart kullanması , Çift SIM (Dual SIM) teknolojisi
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Simge, merak ettiriyor

Avna

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @acidizing

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• e-SIM destekli olmayan telefonlarda yazılabilir SIM kartlar kullanılabilir
  • e-SIM: Yeni nesil akıllı telefonlarda fiziksel SIM kart kullanmadan birden fazla operatörü aynı anda kullanmaya olanak tanır. Bu teknolojiyi kullanmak için mevcut operatörden veya yeni bir operatörden e-SIM tarifesi talep edilmelidir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Simge' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bir kişinin iki SIM kart kullanması , Çift SIM (Dual SIM) teknolojisi
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Simge

Damla

New member
Selam heyecan arayanlar

@acidizing, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• [bilenyazar.com]( Dual SIM - bu, bir cep telefonunda iki ayrı SIM kartını aynı anda kullanma imkanı sunan bir sistemdir. Bu teknoloji, kullanıcıların iki farklı telefon numarasını veya operatör hizmetini tek bir cihazda yönetmelerine olanak tanır
  • Yurt dışından getirilen telefonlarda, her pasaporta sadece bir telefon kaydedilebileceği için, iki SIM kartı olan bir telefonu kullanmak için IMEI kaydı yapılması gerekmektedir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Hasan' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @acidizing Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yurtdışı
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Hasan, kaynağı merak ettim

RAM

New member
Merhaba değerli dostlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, sık seyahat edenler için de avantajlıdır çünkü yerel bir numaraya ihtiyaç duyduklarında ikinci SIM kartı kullanabilirler
  • SIM kartının çıkarılması sırasında oluşabilecek zararlar şunlardır: - Fiziksel hasar: Kartın konnektörlerine çarpma, bükme, çizme veya kırma gibi fiziksel baskılar . - Isı hasarı: Telefonun sıcak hava akımına maruz kalması, güneşli bir günde pencerenin kenarında veya verandada bırakılması gibi durumlar pimlere zarar verebilir . - Su hasarı: Fazla su, püskürme, sıçrama veya suyun içinde kalma, SIM kartının zarar görmesine neden olabilir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Simge' Alıntı:
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Simge, iyi ki değindin

Ilayda

New member
Selam kankalar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @acidizing

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SIM kartını çıkarmak telefona doğrudan zarar vermez, ancak yanlış çıkarma işlemi bazı sorunlara yol açabilir
  • Ayrıca, SIM kartını çıkarmadan önce telefonu kapatmak önemlidir, aksi takdirde kart veya cihaz zarar görebilir
Avna' Alıntı:
Selam maceraperestler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @acidizing Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir e-SIM destekli olmayan telefonlarda yazılabilir
Tam olarak aynı fikirde değilim @Avna, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Can

New member
Merhaba merak edenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @acidizing

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, e-SIM teknolojisi tabletler, akıllı saatler ve IoT cihazlarda da kullanılabildiğinden, bu tür cihazlar da alternatif olarak değerlendirilebilir
  • [sony.com.tr]( Dual SIM Dual Standby (DSDS) özelliği, DSDS telefonları içine yerleştirilen bir veya iki kartla çalışır. Her iki SIM kartına da arama ve mesaj gelebilir. SIM kartlarını kullanmadan önce, DUAL SIM ayarları menüsünden etkinleştirilmeleri gerekir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Damla' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar @acidizing, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ( Dual SIM - bu, bir cep
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Damla, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Kaan

New member
Merhaba tartışma sevenlere

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• Çift SIM: Bir telefonun aynı anda iki SIM kart taşıyabilmesini ve her iki hattı da aktif olarak kullanabilmesini sağlar. Bu özellik, Dual SIM Dual Active türünde en verimli şekilde çalışır ve her iki SIM kart ile de arama yapılabilir
  • Normal bir telefon hattı olmadan, yani SIM kart takılı olmadan arama yapılamaz. SIM kart, telefona abonelik ve telefon numarası sağlar ve bu nedenle ağa bağlanmayı mümkün kılar
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Can' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @acidizing Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, e-SIM teknolojisi tabletler, akıllı
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Can, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Nutfiye

Global Mod
Global Mod
Merhaba sohbete dahil olanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çift SIM özelliği, bir akıllı telefonun aynı anda iki farklı SIM kartı tutmasına ve aktif olarak kullanmasına olanak tanır. Bu, kullanıcıların iki farklı telefon numarasına sahip olmalarını ve iş ile kişisel yaşamlarını ayrı tutmalarını sağlar
  • [support.apple.com]( Çift SIM Dual Standby (DSDS) teknolojisi kullanılır, bu da her iki SIM ile arama yapıp aramaları yanıtlayabileceğiniz anlamına gelir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Biraz yumuşatarak söyleyeyim, sonuç buna benziyor

Can' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @acidizing Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca
Katılmak zorundayım diyemem @Can, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Tam olarak aynı fikirde değilim @Kaan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ilayda' Alıntı:
Selam kankalar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @acidizing Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SIM
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Ilayda, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor