750.000 Fransız'ın tıbbi kayıtları hacklendi

accur

New member
Fransa yeni bir veri sızıntısıyla sarsıldı. Bir siber suçlu, 750.000 Fransız'ın tıbbi kayıtlarını satışa çıkardı. Bu veriler bir sağlık yönetimi yazılımı olan Mediboard aracılığıyla çalındı.



19 Kasım 19:00'da güncellendi

Softway Medical'in 01Net'e açıkladığı gibi Mediboard yazılımı aslında veri sızıntısından sorumlu değil. Soruşturma, bilgilerin aşağıdakilerin ardından tehlikeye atıldığını gösteriyor: “müşterinin altyapısındaki ayrıcalıklı bir hesabın, çözümün standart işlevlerini kullanan bir kişi tarafından gasp edilmesi”. Kısacası, saldırgan muhtemelen kimlik bilgilerinin ele geçirildiği bir hesabın kontrolünü ele geçirdi.

“Dolayısıyla bu, yazılımın kötü uygulanması ya da insan hatası meselesi değil”Softway Medical'i ekliyor.
——————————————————————————————

Fransa'yı yeni bir veri sızıntısı daha vurdu. 19 Kasım 2024 Salı günü, bir siber suçlu aşağıdakileri içeren bir veritabanını satışa sundu: 750.000 Fransız'ın tıbbi kayıtları Bilgisayar korsanları arasında çok popüler olan bir forum olan BreachForums'ta. Satış ilk olarak meslektaşlarımız tarafından fark edildi. Kulüp.

Doğrulanmış bir saldırı


01Net'in danıştığı duyuruda, bilgisayar korsanı, verileri hackleyerek çaldığını belirtiyor Mediboardaçık kaynaklı bir sağlık tesisi yönetimi web uygulamasıdır. Fransa'da oldukça yaygın olan yazılım, özellikle hasta verilerinin yönetimini kolaylaştırmak, tıbbi dosyaların oluşturulmasını düzenlemek ve hastane hizmetleri ile doktorlar arasındaki alışverişi kolaylaştırmak için tasarlandı.

İletişim kuran: KulüpMediboard yazılımının yayıncısı Xtrem Santé'nin ana şirketi Softway Medical, bir siber saldırıya uğradığını doğruladı. Korsan, saldırının satıştan kısa bir süre önce, 19 Kasım'da gerçekleştiğini vurguluyor.

Ayrıca okuyun: En son veri sızıntıları ve veri sızıntılarından etkilenen şirketler
Bir yığın hassas veri


Kendini çağıran siber suçlu yakın2tlgFransız hastanelerindeki 758.912 hastaya ilişkin hassas tıbbi verilere el koyduğunu belirtiyor. Dizinde ilk olarak şunu buluyoruz: kimlik ve iletişim bilgilerimağdurların adları, adları, doğum tarihi, cinsiyeti, posta adresi, şehri, posta kodu, e-posta adresi ve telefon numarası gibi. Bu bilgi zaten ilgili bireylerin yaşamları üzerinde dramatik sonuçlar doğurabilir.

Daha da kötüsü hastaların tıbbi bilgileri de ele geçirildi. Bilgisayar korsanı, bu kişinin adının elinde olduğunu iddia ediyor. katılan doktor, siparişler, herhangi ölüm beyanları ve karşılıklı sigorta kartının geçmişi. Hacker, dizinin doğruluğunu kanıtlamak için verilerin bir örneğini çevrimiçi olarak yayınladı.

Bilgisayar korsanlığının kökeninde tek bir kuruluş


Softway Medical'in ön bulgularına göre veriler şunlardan geliyor: tek sağlık kuruluşundan. Üstelik Fransız şirket, bir bilgisayar korsanının hasta verilerini ele geçirmek için sisteme nasıl girmeyi başardığından tamamen habersiz.

Son yıllarda sağlık sektörü giderek siber suçluların favori hedeflerinden biri haline geldi. Bilgisayar korsanları hastaneleri ve klinikleri hedef alarak genellikle fidye ararlar. Bu nedenle iki yıl içinde 30 hastane fidye yazılımının hedefi oldu. Bu sızıntının bir parçası olarak suçlu, verileri en yüksek teklifi verene satarak para kazanmayı amaçlıyor.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

Kulüpler