Windows 11: Explorer'dan Kataloğu Sil

semaver

New member

1. Windows 11: Explorer'dan Kataloğu Sil

Katalog, Ekim 2023'ten bu yana Windows 11'in Explorer'ında, tüm resimlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir klasör olmuştur. Ancak bu özelliği kullanmak istemiyorsanız, kataloğu kaldırabilirsiniz. Bu yüzden kaşifinin menüsünde yer kaplamaz.

Kayıt Defteri aracılığıyla Windows 11'deki kataloğu kaldırın

Kayıt defterinde, katalogun artık kaşifinizde görüntülenmemesini sağlayan bir değişiklik yapabilirsiniz.

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Önce kayıt defterine başlayın. Bunu yapmak için anahtar kombinasyonunu kullanın [Windows] + [R]. Sonra komutu yeni pencerede verin regalite bir ve teyit “TAMAM.

Giriş isteği aracılığıyla Windows 11'deki kataloğu kaldırın

Komut istemindeki bir komut aracılığıyla Explorer'daki kataloğu kaldırabilirsiniz.

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Giriş isteğiAşırı Windows Arama Çubuğu arayın. Yapmak Sağ tıklama Doğru sonuçta ve Bağlam menüsüne gidin “Yönetici olarak“.

Kısa Talimatlar: Kayıt Defteri

1. Düğmelere aynı anda basın [Windows] + [R] klavyenizde.
  2. Ardından aşağıdaki komutu girin: regalite. Onay “TAMAM“Tıklamak.
  3. Şimdi aşağıdaki yolu açın: HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows Mevcut Sürüm Explorer Desktop Namespace
  4. İşte bir tane yap Sağ tıklama Soldaki listede aşağıdaki anahtarda: {E8865ea-0e1c-4e20-9AA6-EDCD0212C87C}
  5. O zaman git “Silmek“Ve teyit”Evet“. Katalog daha sonra kaşifinden çıkarılır.
  6. Süreci geri almak istiyorsanız, kayıt defterinde daha önce olduğu gibi aynı yolu açın. O zaman bir tane yap Sağ tıklama Açık “Ad alanı“Ve yukarı çık”Yeni” Ve “Anahtar“.
  7. Ardından yeni anahtarı aşağıdaki adla kaydedin: {E8865ea-0e1c-4e20-9AA6-EDCD0212C87C}
Kısa Talimatlar: Giriş isteği

1. Arayın Windows Arama sonrasında Giriş isteği,, Yapmak Sağ tıklama Sonuçta ve seçin “Yönetici olarak“dışında.
  2. Şimdi aşağıdaki komutu girin: Reg hklm yazılım microsoft windows current sürüm explorer desktop namespace {e88865ea-0e1c-4e20-9aa6-edcd0212c87c}. Sonra basın [Enter].
  3. Süreci onaylayın [J] Dokun ve ile [Enter] onaylamak. Katalog daha sonra kaşifinden çıkarılır.
  4. Kataloğu geri almak istiyorsanız, aşağıdaki komutu yönlendirin. Giriş istemi Çıkış: Reg hklm software microsoft windows current sürüm explorer desktop namespace {e88865ea-0e1c-4e20-9aa6-edcd0212c87c}

(Anka)