Windows 10, Windows 11'in aleyhine pazar payını yeniden kazandı

Yasmin

New member
Desteğinin sonu hızla yaklaşsa da Windows 10 kullanıcılar arasında hâlâ popüler. Microsoft'un 2015 yılında piyasaya sürülen işletim sistemi, sevilmeyen Windows 11'e tercih eden kullanıcılar tarafından hala tercih ediliyor.

Microsoft, Nisan 2024'ten Ekim 2024'e kadar neredeyse altı ay boyunca Windows 11 ile yeni kullanıcıların ilgisini çekerek yaklaşık %35,6 pazar payına ulaşmayı başardı. Bu arada, Nisan ayında yaklaşık %70 pazar payına sahip olan Windows 10, Windows 11'e bir miktar kayıp vererek %61 pazar payına geriledi. Her durumda, bu Statcounter'ın rapor ettiği verilerdir. Ancak yeniden kullanıcı kaybetmeye başlayan Windows 11 için çark yeniden dönmüş gibi görünüyor.

Windows 10 hala Windows 11'in çok ilerisinde

Microsoft kasvetli görünüyor olmalı. Kasım ayından bu yana eğilim aslında yeniden tersine döndü. Microsoft'un 2015 yılında piyasaya sürülen ve desteğinin Ekim 2025'te sona ermesi planlanan işletim sistemi direniyor. Windows 10, neredeyse aynı miktarda (toplamda %34,94) kayıp yaşayan Windows 11'in aleyhine %0,9 pazar payı elde etti. En son haberlere göre Windows 10, Windows 11'in %34,94'üne karşılık toplam %61,83 pazar payını temsil ediyor ve geri kalan yaklaşık %3, Windows'un eski sürümleri arasında dağıtılıyor.

Windows İstatistik Sayacı

© Statcounter

Bu eğilim zamanla devam edebilir mi? Soru gerçekten ortaya çıkabilir. Çünkü Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının Windows 11'e yükseltme yapmasını gerçekten istese de Redmond şirketi bu yönde ilerlemek için pek çaba göstermiyor. Başlangıç olarak, Microsoft'un işletim sisteminin son büyük güncellemesi olan Windows 11 24H2'yi etkileyen çok sayıda hata, kuşkusuz kullanıcıların soğumasına katkıda bulundu.

Her şeyden önce Microsoft, Windows 11'i kullanabilmek için katı spesifikasyonlar dayatmakta ısrar etti. Şirket ayrıca Windows 11'i uyumlu olmayan bir bilgisayara yüklemeyi deneyen kullanıcıların yoluna engeller koymayı da planladı.

Üstelik Microsoft, Windows 10'dan Windows 11'e geçiş yapabilmek için gereken gereksinimler konusunda da taviz vermeyeceğini açıkça ifade etti. İşletim sistemini yükseltmek isteyen kullanıcıların TPM uyumlu bir makineye sahip olmaları gerekiyor. 2.0. Aksi takdirde Microsoft, Windows 11'e yükseltmek isteyen kullanıcılara yeni bir bilgisayar satın almalarını önerir. Dişlerini gıcırdatmaya yetecek kadar.

Reddedenlerin elinde yalnızca iki çözüm olacak. Birincisi, Windows 10 bilgisayarlarını güvenli bir şekilde kullanmaya devam etmek için ek bir yıllık destek almak için ödeme yapın. İkincisi, Windows'u bir Linux dağıtımı veya Chrome OS'ye tercih etmek; Windows 10 desteğinin sona ermesinden etkilenen yaklaşık 240 milyon PC'nin boşalmasını önlemek için şüphesiz en iyi seçenek.

🔴
01net'ten gelen hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Opera One – Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Yazan: Opera

Kaynak :

Neowin