Uyuşturucu kaçakçıları neden Google Pixel'i tercih ediyor?

acidizing

New member
Katalonya'da polis artık Google Pixel akıllı telefonları sistematik olarak suç faaliyetleriyle ilişkilendiriyor. Söz konusu: Ticaretin ödüllü bir alternatif işletim sistemi ile uyumluluğu.

Çoğu zaman, itirazları ve verimlilikleri için övülen Google Pixel, Katalan sokaklarında özellikle dikkat çekti. Fotoğraf performansı için değil, çok basit bir nedenden ötürü uyuşturucu kaçakçılarının elinde sıklıkla tanımlandıkları için.

Kaçakçılar neden Google Pixel'i seviyor?

Suçluları çeken şey, Google Pixel'in güvenlik ve gizliliğe odaklanan alternatif bir işletim sistemi olan Grapheneos'u karşılama yeteneğidir. Kişisel veriler üzerinde daha iyi kontrol sağlamak için geliştirilen bu sistem Google PixelÖzellikle meta verilerin şifrelemesi veya ARM V9 bellek koruması gibi gelişmiş fonksiyonlarla uyumluluğu.

Katalan polisine göre, bu cihazlar düzenli olarak ağlarda kullanılmaktadır. uyuşturucu kaçakçılığı. Suçlular, herhangi bir gözetimden kaçınmak için kamerayı, GP'leri ve telefonların mikrofonunu çıkaracak kadar ileri gider. İronik bir şekilde, son zamanlarda adını değiştiren, kullanıcıların uçaklarını bulmalarına yardımcı olması gereken “cihazımı bul” işlevselliği de suçlular tarafından izlerini uzaktan silmeleri için yönlendiriliyor.

Giderek kaslı bir polis tepkisi

Bu eğilimle karşı karşıya kalan Katalan yetkilileri tepki vermeye karar verdiler. Polis, gelişmiş savunmalarına rağmen, grafeneolar altında olanlar da dahil olmak üzere şüpheli cihazlara sızmak için casus yazılımı kullanıyor. Amaçları açık bir şekilde cihazlarda depolanan mesajlara, belgelere veya multimedya içeriğine erişmektir.

Okumak için: Android 16'nın hırsızları caydırmak için çok özel bir işlevi var
Google hiçbir şekilde bu yönlendirilmiş kullanımlara dahil olmasa da, güçlü ekipman kombinasyonu, Android gibi açık bir sistem ve bir işletim sistemi yükleme olasılığı GrafeneosPikselleri dijital gözetimden kaçmak isteyenler için özellikle çekici hale getirir. Sonuç: Basit bir akıllı telefon artık Katalonya'daki rutin bir kontrol sırasında şüphe uyandırmak için yeterli olabilir. Sen uyarılıyorsun.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Ara