Tartışmayı açıklıyoruz

Yasmin

New member
“” İstediğiniz tüm çöpleri iade edebilirsiniz, ancak bakanlıklarda Amazon yok »: 18 Mart Salı, Dinum Bulut Proje Direktörü (Dijital Devletin Bakımlar Arası Yönetimi), Amazon Cloud Bölümü WSS'nin bakanlıklardan herhangi bir veri barındırmadığını nasıl sağladığıdır. Bu nedenle Amazon yok, ama başka bir Amerikan dijital devi Microsoft … nihayet evet.

Çünkü 14 Mart'ta yayınlanan ve tarafından görülen bir görüş Sonraki 18 Mart, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın Microsoft'u merkezi hizmetleri ve kuruluşları için çağıracağını açıkladı. Yirmi dört saat sonra Mektupta Üstün bir kamu kuruluşu olan prestijli politeknik mühendislik okulu, verilerini Amerikan devinin bulutuna gizlice göç ettiğini açıkladı.

İki karar Avrupa şirketlerine, aynı zamanda politikacılara da, özellikle de bir zamanda ” Jeopolitik gerilim Amerika Birleşik Devletleri ile eski kıtayı, dijitaldeki Amerikan şirketlerine çok bağımlı olarak daha bağımsız olmaya itti. Tartışmayı size açıklıyoruz.

Yüz A: Avrupa Pro-Çözümleri Siyasi Konuşmalar

Donald Trump'ın Beyaz Sarayına ve Amerikan jeopolitik tersine dönmesinden bu yana, dijital Avrupa çözümlerini teşvik etme ve geliştirme çağrıları çoğaldı. Nedeni basit: ” Bugün %100 Amerikan araçlarına bağımlıyız, yani mevcut bağlamda bir sorun yaşama riskiyle karşı karşıyayız Philippe Latombe Yardımcısı (Demokratlar) özetler.

Washington, eski kıtanın hükümetlerine baskı yapmak için Avrupa'nın Amerikan dijital çözümlerine (bulut, ofis otomasyonu, e -posta, sosyal ağlar, güvenlik vb.) Büyük bağımlılığını kullanabilir. Ticaret savaşı açısından, bu “ Çok keskin bir şekilde artan Microsoft fiyatları “Veya” Yapılmayan güncellemeler », Seçilmiş Vendée yetkilisini listeler.

Ayrıca okuyun: Donald Trump, kişisel verilerimizi koruyan yasal kalkanı püskürtmek istiyor
Bu bağımlılığı azaltmak için, Fransızca da dahil olmak üzere Avrupa siyasi liderleri Avrupa teknoloji ekosistemini geliştirmeyi ve desteklemeyi savunuyorlar. Dinum tarafından düzenlenen gün boyunca geçen Salı gününden geç değil, Yapay zeka ve dijital delege bakanı Clara Chappaz, bulut teklifleri hakkında yapmanın zamanının geldiğini ilan etti ” Avrupa'nın siyasi seçimi ». Özellikle Avrupalı tedarikçilerin piyasaya hakim olan Microsoft Azure, AWS (Amazon) ve Google Cloud'a hakim olan Amerikan hiperserlerinin çözümlerini tercih ederek.

Bu mesaj, Avrupa ve Dışişleri Fransız Bakanları arasında da bulduk, bize yaklaşık 150 Fransız ve Avrupalı siber güvenlik ve güven bulutunu bir araya getiren bir grup olan Hexatrust'un başkanı Jean-Noël de Galzain'i listeledi.

Yüz B: Hassas veriler de dahil olmak üzere hala seçilmiş Microsoft

Böyle bir bağlamda, École Polytechnique ve her bakanlığın dijital hizmetleri için Amerikan şirketlerini kullanmamasını bekleyebiliriz. Bu, bu hafta Microsoft'un iki haberi yayınlandığında, Fransız ve Avrupa dijital şirketlerinin neden tam anlamıyla sandalyesinden düştüğünü açıklıyor. Bu kararlar “ kabul edilemez “Dedi, bir basın açıklamasında CNLL, Açık Yazılım Şirketleri Birliği Açık.

“” Dijital teknolojilerin tedarikçilerinden bağımsızlık gösteren bir arzuya rağmen, birçok proje Avrupa dışı aktörlere emanet edilmeye devam ediyor. », Temasa geçtiğimiz ovhcloud pişmanlık duyuyor.

Siber güvenlik ve güven bulutunun Fransız ve Avrupalı aktörlerini temsil eden dernek olan Hexatrust için, basitçe ” sabotaj ». “” Legacy için Microsoft (daha önce yapılmış, editörün notu) olarak adlandırılsın. Ancak yeni pazarlar için, bu 150 milyon avro için, bunları sektörümüze yatıralım Hexatrust'un başındaki girişimci Patus Jean-Noël de Galzain, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile geçirilen sözleşme hakkında.

“” (Bu bakanlık, editörün notu) bizi almaya davet ediyorum. Onları sektörümüzle bir çerçeve sözleşmesi geçirmeye davet ediyorum. Ve onları bize güvenmeye davet ediyorum çünkü bugün (Hexatrust Derneği'nin 150 üyesi) zaten birçok akademiyle, araştırma merkezleriyle, üniversitelerle birlikte, hevesle çalışıyor. Onları her seferinde tek tek ikna etmeliyiz. Ve bu süre zarfında, Microsoft'un tüm ulusal eğitim üzerinde küresel bir sözleşme yapan geldiğini görüyoruz. Orada bir sorun var! Protesto ediyor.

Bu sözleşmeler neyi kapsıyor?

Microsoft, dört yıldan fazla bir süredir 152 milyon avroya kadar masraf sağlayan bir çerçeve sözleşmesi kazandı. Hedefi: Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın merkezi hizmetlerini ve Microsoft Solutions'dan daha üstün kuruluşları donatmak.

Politeknik tarafında, Microsoft Solutions'a geçecek olan BT hizmetleri, Amerikan Şirketi'nin sunucularına aktarılmış olan öğrencilerin mesajlaşması. Buna göre MektuptaBu Microsoft seçimi gerçek danışmanlık olmadan tek yöne çekildi. Ama kuruluş, ” Silahlı Kuvvetler Bakanlığı'nın gözetimi altında “, İkramlar” ulusal güvenlik ile ilgili veriler ” Yürütme öğrencileri “Askeri, ikili teknolojiler, siber güvenlik ve kuantum dahil stratejik ve hassas alanlarda araştırma ve öğretim faaliyetleri “Ulusal Ücretsiz Yazılım Konseyi'ni (CNLL) hatırlıyor.

Dahili olarak ne uyandırmalı ” Teknolojik yağma riski veya hassas veri ifşası açısından değişimlerin korunması, araştırma çalışmaları ile ilgili endişeler “Philippe Latombe'yi ele alıyor. Vendée Milletvekili, Ulusal Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı élisabeth Borne'ye iki yazılı soru gönderdi: Parlamenter talepleri ne ne de bu iki sözleşmenin iptal edilmesini ne de daha az. Çünkü seçilen yetkili için bu kararlar uymuyor” Doktrini Devlet ». Ve ” Merkezi Ulusal Eğitim, gerektirdiği şeyin tam tersini yapar Akademilerin her birinde yapmak rektörlerine kalmış. Normal değil », Politikacıyı belirler.

İki karar ” yasadışı “CNLL ekliyor,” Avrupa yasalarını (…), ulusal yasayı (hassas veriler için iç güvenlik kodu, ESR, SREN2 yasası vb. Ücretsiz yazılım öncelikleri) ve hükümet direktiflerine (dinum, vb.) ».

Bu kararlar yasadışı mı?

Fransa'da idareler ve yüksek öğrenim kuruluşları herhangi bir bulut tedarikçisi veya dijital çözüm seçemez. “Eyaletin merkezindeki bulut” doktrini, örneğin, tüm hassas durum verilerinin ve kamu aktörlerinin konaklaması için Secnumcloud etiketli bir tedarikçinin (en yüksek siber güvenlik seviyesi) kullanılmasını gerektirir. Ürünler dışı yasalara sahip bir bağışıklık maddesi içeren bu etiket, aslında Amazon, Microsoft Azure ve Google Cloud gibi Amerikan bulutunun devlerini hariç tutuyor, her üçü de “FISA” Yasası ve “Bulut Yasası” na tabi.

Bu iki mevzuat, herhangi bir Amerikan şirketinin, ikincisi eski kıtadan gelse ve stratejik veya egemen olsalar bile, Amerikan yönetimi tarafından talep edilen tüm verileri paylaşmasını gerektirir. Fransız yönetiminin “merkezdeki bulut” kuralından kaçınmak istediği bir “geçiş hakkı” ve hatta potansiyel bir müdahale oluşturmak için yeterli.

Metinler ve diğer yayıncılık çözümleri için, geçen Şubat ayında Eğitim Bakanlığı'ndan açıkça akademi rektörleri ve genel sekreterlikler için tasarlanmış bir genelgül bulunmaktadır. Onlardan, denetledikleri kuruluşlar da dahil olmak üzere Microsoft 365 veya Google çalışma alanı uçlarının kullanımından emin olmalarını ister.

O zaman neden bu bir Amerikan hiperscaler seçimi?

Bunlardan biri Sren Yasasının bir parçası olan (dijital alanı güvence altına almayı ve düzenlemeyi amaçlayan) bu iki kurala atıfta bulunan Philippe Latombe, ilk yazılı bir soruda Elisabeth'e nasıl onun olduğunu sorar ” planlamak güç Polytechnique'in yönetimi Uygulanacak Bölümler arası dijital yönetimin 2021'den kalma yönelimleri, Microsoft 365'in yönetime konuşlandırılmasını yasaklayan veya (…) SO -“Merkezde Bulut” Dairesel ”.

İkinci soruda, politikacı Elisabeth'e nasıl onun olduğunu sorar ” Sözleşmeyi kınamayı planlıyor (İptal et, editörün notu) Geçen Şubat ayında genelgeyle tutarlı olabilmek için Ulusal Eğitim Bakanlığı ile sonuçlandı.

Ancak ” Satın alma şeklimizi yeniden gözden geçirmesi beklenen (dijital çözümler) “Hexatrust Başkanına sorar, Haberler. Uzun zamandır, Amerikan toplumlarının kullanımı açıklandı çünkü Avrupa teklifleri şimdi seviyede değildi, ” Fransa ve Avrupa'da gelişen bir dijital endüstri varGüvenli bir bulut endüstrisi, Outscale, Ovhcloud, Clever Cloud, Bulut Tapınağı, Scaleway vb. Gibi tüm ülkelerde gelişen aktörlerle. “Hexatrust Başkanında ısrar ediyor.

“” Kamu alımı, Avrupa Birliği'nin dijital kaderinin kontrolünü yeniden kazanmasına izin vermek için stratejik bir kol olmalı », Ovhcloud ekler.

Microsoft'a başvurmak, değişmesi zor olacak bir alışkanlık veya kolaylık sorunu ile açıklanıyor mu? Philippe Latombe konuşmaktan çekinmiyor ” Bu Amerikan devinin baştan çıkarma kapasitesine bu kadar kolay başarılı olan bir yönetimin zayıflığı ». “” Bugün yönetimin, Amerikalılarla farklı bir döneme girebileceğini ve bu nedenle özerklik kazanmak için Amerikan teknolojisini azaltmak için gerekli olduğunu ve bunu tek bir saniye düşünmediklerini düşünmüyor, yine de çok can sıkıcı Devam ediyor. “” Başbakan ve Hükümetin sorumluluklarını alması ve cesur olması gereken bir seferde gerekli olacaktır. Ekliyor.

“” . konuşma Egemenlik, bıkmış. Somut alır, harekete ihtiyacınız var. Ve şimdi üç yıl veya beş yıl içinde », Harts Jean-Noël de Galzain, Hexatrust'tan. Denklem basit olduğu için inanıyor: ” Bizim gibi dijital tüketmeye devam edersek, iflasa gideriz ».

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.