semaver
New member
Spotify: Smart Shuffle nasıl kullanılır?
Mükemmel Spotify çalma listesini bir araya getirmiş olsanız bile, muhtemelen er ya da geç ondan sıkılacaksınız. Ancak Spotify'ın Smart Shuffle özelliği sayesinde, çalma listelerinizi sürekli olarak güncelleyebilir ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış yeni müziklerle, yaratıcı olmanıza gerek kalmadan onları taze tutabilirsiniz. Fonksiyonu nasıl kullanacağınızı size anlatacağız.
Reklamcılık
Spotify'ın Smart Shuffle'ı nedir?
Spotify, kendi oluşturduğunuz çalma listelerinizi yenilemenize olanak tanıyan Smart Shuffle 2023 adlı yeni bir özelliği tanıttı. Önerilen parçaları bir çalma listesindeki normal parçalarınız arasına ekleyerek daha dinamik bir dinleme deneyimi yaratır. Çalma listenizdeki şarkılara ve sanatçılara bağlı olarak Smart Shuffle, müzik tercihlerinize uygun yeni parçalar önerir. Geleneksel karışık çalma modlarından farklı olarak Smart Shuffle, yeni şarkılar önermek için dinleme alışkanlıkları, şarkı popülerliği ve tür tercihleri gibi çeşitli faktörleri dikkate alır. Bunlar daha sonra sıranıza eklenecektir, böylece bunları çalma listenize eklemek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.
Smart Shuffle'ın amaçlandığı gibi çalışması için, gerçekten uygun önerilerde bulunabilmek için yeterli veriye ihtiyacı vardır. Bu nedenle işlev yalnızca en az 15 şarkı içeren çalma listeleri için çalışır. Smart Shuffle, orijinal çalma listesindeki her iki şarkı için yeni bir öneri ekler.
Bu özellik şu anda yalnızca Premium abonelerin kullanımına açıktır.
Spotify'ın Shuffle'ı bir çalma listesindeki şarkıları rastgele çalarken, Smart Shuffle yeni şarkıları dinleme tercihlerinize göre akıllıca düzenler. Semboller farklıdır: Karıştır'da iki kesişen ok gösterilirken Akıllı Karıştırma'da sembolde küçük bir yıldız işareti bulunur.
Spotify'da Smart Shuffle Nasıl Kullanılır?
Premium Spotify abonesi olarak, en az 15 şarkıdan oluşan oluşturduğunuz herhangi bir çalma listesinde Smart Shuffle işlevini etkinleştirebilir ve kullanabilirsiniz.
Akıllı telefon uygulaması
Adım adım talimatlarımızı izleyin veya hızlı başlangıç kılavuzuna göz atın.
1. adım:
Akıllı telefonunuzda Spotify uygulamasını açın ve “kütüphane“.
Masaüstü
Adım adım talimatlarımızı izleyin veya hızlı başlangıç kılavuzuna göz atın.
1. adım:
Bilgisayarınızda Spotify uygulamasını açın ve birini seçin Çalma listesi Smart Shuffle'ı etkinleştirmek istediğiniz Çalma listelerinizi sol tarafta bulabilirsiniz.
Hızlı kılavuz: akıllı telefon uygulaması
- Akıllı telefonunuzdaki Spotify uygulamasında sağ alttaki ” simgesine dokununkütüphane“.
- O zaman buradan birini seçin Çalma listesi Smart Shuffle'ı kullanmak istediğiniz
- Sonra yazın iki kere üzerinde Karıştır simgesi Oynat düğmesinin sağ kenarında, solunda.
- O zaman aç Oynatma oynatıcısıaşağıda oynat'a dokunarak.
- Daha sonra sağ alttaki sembole dokunun üç satıretrafında Sıra açmak için.
- Daha sonra a ile başlayan bazı başlıklar göreceksiniz. yeşil simge işaretlenmiştir. Bunlar Smart Shuffle tarafından eklendi.
- Bu parçaları çaldığınızda, bunları Artı sembolü çalma listenizi oynatırken eklemek.
- Smart Shuffle'ı tekrar açmak için devre dışı bırakmakkarıştırma simgesine tekrar dokunmanız yeterli.
- Bilgisayarınızdaki Spotify uygulamasından birini seçin Çalma listesi Smart Shuffle'ı etkinleştirmek istediğiniz Çalma listelerinizi pencerenin sol tarafında bulabilirsiniz.
- Sonra tıklayın iki kere üzerinde Karıştır simgesibunu oynat düğmesinin hemen yanında bulabilirsiniz.
- Ondan sonra seninkini aç Sırasağ alttaki simgeye tıklayarak üç satır tıklamak.
- Daha sonra a ile başlayan bazı başlıklar göreceksiniz. yeşil simge işaretlenmiştir. Bunlar Smart Shuffle tarafından eklendi.
- Bu parçalardan birini çalarsanız parça adının yanında sol altta bir simge göreceksiniz Eksi ve bir Artı. Hakkında Eksi sıranızdan öneri alabilirsiniz kaldırmak. ile Artı şarkı çalma listeniz haline gelir eklendi.
- Smart Shuffle'ı tekrar ister misiniz? devre dışı bırakmakkarıştırma simgesine tekrar dokunmanız yeterli,
(anka)