Optimus ile rekabet edebilecek insansı bir robot geliştiriliyor

Yasmin

New member
BT ve yeni teknolojiler pazarında zaten iyi bir konuma sahip olan ASUS, artık yapay zekayla desteklenen insansı robotlarla rekabet etmek istiyor.



Tesla, Optimus projesiyle bir süredir insansı robot pazarında kendisini konumlandırıyorsa, diğer üreticiler de pastanın tamamını Elon Musk'un oyuncağına bırakmamakta kararlı ve açıkça ifade edilen hırslarla yavaş yavaş yarışa giriyorlar. Bu durum ASUS için de açıkça geçerli: Tayvanlı şirket, başkanı Jonney Shih aracılığıyla ilk akıllı telefonunun geliştirildiğini doğruladı.insansı robot.

Neyse ki ASUS bu alanda sıfırdan başlamıyor: Şirketin daha önce robotik alanında önemli bilgi birikimini pekiştirmesine olanak tanıyan yerli yardımcı robot Zenbo ile zaten deneyimi var. Ancak bu yeni proje, yetenekleri Optimus'unkine daha yakın olması gereken daha karmaşık ve çok yönlü robotlara doğru önemli bir geçişi işaret ediyor.

Robotik ve yapay zeka arasındaki sinerji


ASUS projesi, teknolojik gelişmelerin olduğu bir bağlamda yer alıyor. yapay zeka Robotiğin gelişimi için gerekli görülüyor. Mevcut yapay zekanın çoğunlukla dilsel modeller veya sanal sistemlerle sınırlı olan sınırları giderek daha belirgin hale geliyor; Yapay zekayı fiziksel bedenlerle donatmak onların bu sınırları aşmasına olanak tanıyacaktır.

Akıcı ve hassas bir şekilde hareket edebilen, nesneleri ustalıkla hareket ettirebilen ve her koşulda dengeyi koruyabilen insansı bir robotun mekanik tasarımının ötesinde, bu nedenle böyle bir projenin en büyük zorluğu, yapay zekanın geliştirilmesi olmaya devam ediyor.robotun “beyni”. Ve burada mesele sadece mevcut algoritmaların yerini değiştirmek değil: fiziksel dünyayla etkileşimlerden kaynaklanan verileri kullanabilecek yeni öğrenme yöntemleri yaratmalıyız.

Büyük dil modellerinin kullanılması gerekli ancak yeterli değildir. Robotun yeni durumlara uyum sağlayabilmesi ve gerçek anlamda “zeki” olabilmesi için, deneyimlerine dayanarak otonom olarak beceriler edinebilmesi gerekiyor. Bu yapay zeka sistemlerini eğitmek, astronomik miktarlarda veri ve bilgi işlem gücünün yanı sıra gerekli devasa ve istikrarlı özel çip tedarikini gerektirir.

Dolayısıyla bu pazarın zorlukları teknik ve mekanik konularda uzmanlaşmakla sınırlı değil: ASUS Karmaşık ve çeşitli görevleri yönetebilen yapay zekanın entegrasyonunun yanı sıra uygun bir üretim ve eğitim altyapısının kurulması konusunda da çalışmalar yapılması gerekecek. Kısacası öyle değil a priori yakın zamanda insansı bir robot satın alabileceğiz paket ASUS anakartıyla…

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

UDN