Nakilden 7 ay sonra ilk Neuralink hastası okula dönmek istiyor

acidizing

New member
Nolan Arbaugh, Neuralink tarihindeki ilk insan nakliyle son aylarının değerlendirmesini yaptı. Adam, beyin çipi sayesinde yeniden okumaya yazmaya başladığını, dil ve matematik öğrendiğini anlatıyor.

Ocak 2024'ün başında beyin implantı şirketi Neuralink ilk insan naklini gerçekleştirdi. Sekiz yıl önce bir dalış kazasının ardından felçli olan Nolan Arbaugh, X'teki bir gönderisinde ameliyatından sonraki ilk aylarını yazdı. Başlangıçta bazı zorluklar yaşadıktan sonra 29 yaşındaki kişinin Neuralink ekipleriyle “çipi kalibre etmek” ve gelecekteki hastalar için iyileştirmek için günlük olarak çalışmaya devam ettiğini öğrendik.

“Pazartesiden cumaya muhteşem Neuralink ekibiyle günde yaklaşık dört saat oturum halindeyim. Sol, sağ ve orta tıklamalar için farklı vücut parçaları ve hareketleri kullanmaya çalışıyorum. Ayrıca el yazısı üzerinde de çok çalışıyorum. Örneğin, bir kalem tuttuğumu ve tuş vuruşlarını oluşturmak için karakterler yazdığımı hayal ediyorum”yazdı.

Gelecekteki nakil hastaları için implantı geliştirmek amacıyla Nolan Arbaugh, özellikle kullanıcı arayüzü, deneyim ve aynı zamanda genel performans üzerinde çalıştığını açıkladı. Bir madeni para büyüklüğündeki Neuralink implantının, sinir sinyallerini beyne iletmek için elektrik sinyallerini kullanarak çalıştığını unutmayın. Kaza sonrasında kaybedilen diller veya kaynaklar başta olmak üzere öğrenmeye geri dönme fırsatı.

“Şu anda farklı kaynakları kullanarak günde yaklaşık üç saat Fransızca ve Japonca öğreniyorum. Ayrıca bir gün okula dönme umuduyla matematiği sıfırdan yeniden öğrenmeye karar verdim. Günde en az bir saatimi okumaya ayırıyorum ve yeniden yazmaya başladım”Nihai hedefinin, ister eğitimine devam etmek, ister sinir bilimine başlamak olsun, üniversiteye yeniden girebilmek olacağını açıklarken ekledi.

Nolan Arbaugh, vücudunun yanında, başka bir zorlu mücadeleden bahsederek fiziksel yeteneklerini geliştirmekten bahsetti: bir gün ebeveynleri için bir ev inşa edebilmek.

Neuralink başka bir implant üzerinde çalışıyor

Neuralink, bu ilk çip üzerindeki çalışmalarına paralel olarak, bu kez görme yeteneğini geliştiren, gıda maddelerinin gözetiminden sorumlu Amerikan düzenleyici FDA tarafından onaylanan başka bir implant tasarımına girişti. , ilaçlar ve tıbbi cihazlar, “devrim niteliğinde” bir tıbbi cihaz olarak. Hiçbir şekilde tanıtım niteliğinde olmayan ancak gerçek olduğu kanıtlandığı takdirde özellikle önemli avantajları göz önüne alınarak öncelikli olarak dikkate alınmasına olanak sağlayacak bir özellik.

Neuralink gerçekten de Kör Görüş adı verilen bu yeni implantı yapmaya çalışıyor. “Hem gözlerini hem de optik görme sinirlerini kaybedenlere bile”. Neuralink'in kurucusu Elon Musk, geçtiğimiz Eylül ayında X'te yayınlanan bir gönderide, doğuştan kör olan kişilerin de ilk kez görmek için Kör Görüş'ü kullanabileceklerini ancak şu şartla açıklamıştı: “Görme korteksleri sağlam”.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.