Joe Biden en son ihracat kısıtlamasını yayınlamak üzere mi?

acidizing

New member
Yol için son bir kısıtlama mı var? ABD yönetimi, Joe Biden'ın görevdeki son günlerinden yararlanarak Çin'e ve ABD'nin diğer rakip ülkelerine yarı iletken satışına yeni sınırlamalar getirecek. Ve bu kez yeni kurallar tüm dünyayı ilgilendirecek.



Joe Biden 20 Ocak'ta Beyaz Saray'daki görevinden ayrılırken, Amerika Birleşik Devletleri Başkanının son dakikada Çin'e ve ötesine yarı iletken ihracatına yönelik son bir kısıtlamayı yayınlamanın eşiğinde olduğu bildiriliyor. diğer “rakip” ülkeler. Bu kez gelecekteki kısıtlamalar, 7 Ekim 2022'den bu yana yayınlanan tüm kısıtlamalardan çok daha geniş kapsamlı olacak: aslında tüm dünyayı ilgilendirecek.

Ayrıca okuyun: ABD, Çin'i iyisiyle kötüsüyle yarı iletkenlerden nasıl mahrum etti?
Kaynaklara göre Bloomberg Kim anonim kalmak istedi, 8 Ocak Çarşamba günü yayınlanan bir makaleye göre Joe Biden, ayrılmadan önce son üç kısıtlamaya eklenecek nihai kısıtlamaları açıklayacaktı. Bunlar, üretken yapay zeka (AI) araçlarını eğitmeyi veya çalıştırmayı amaçlayan çiplerin satışına özel olacaktır.

Üç yeni kısıtlama seviyesi


Amerikan yönetimi yıllardır Çin'in teknolojik gelişimini engellemeye çalışıyor. Bunu yapmak için Washington, Nvidia ve AMD gibi Amerikalı yonga üreticilerinin gelişmiş işlemcileri Pekin'e ve aynı zamanda daha az ölçüde Moskova'ya satma yeteneğini sınırladı. Bazı kurallar ABD ile müttefik ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Ancak bu sefer gelecekteki kısıtlamalar dünya haritasını yeniden karıştıracak.krallar:

  • ABD'nin müttefik ülkeleri, ABD'nin yarı iletken devi Nvidia ve diğer yerel veya müttefik şirketler tarafından geliştirilen çiplere sınırsız erişime sahip olacak. Bunlar arasında Japonya, Avustralya, Güney Kore, Tayvan, Kanada ve Avrupa ülkelerinin çoğunluğu (Hollanda, Almanya, Fransa gibi ancak Portekiz veya İsviçre hariç) bulunmaktadır. ;
  • Çin ve Rusya'nın yanı sıra İran, Irak, Sudan, Libya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi rakip ülkeler artık bu yarı iletkenleri hiçbir şekilde ithal edemeyecek;
  • Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan veya Güney Amerika ve Güneydoğu Asya ülkeleri gibi dünyadaki diğer tüm ülkeler için “ bilgi işlem gücüne sınırlamalar getirilecek », Daha fazla detay vermeden meslektaşlarımıza yazın.
Yeni doğrulanmış son kullanıcı durumu


Son kategoride yer alan işletmeler ise bu yeni sınırlara uymak zorunda kalmayabilir. ABD hükümetinin bir dizi güvenlik gereksinimleri ve insan hakları standartları “. Daha sonra ” statüsünü alacaklardı doğrulanmış son kullanıcı (UFV)”, onlara “ Yapay zekayı dünya çapında güvenli ortamlarda geliştirin ve dağıtın », Meslektaşlarımızdan gelen kaynakları açıklayın.

Her zaman olduğu gibi, şeytan henüz erişemediğimiz ayrıntılarda gizlidir: Hangi güvenlik gereklilikleri ve standartları kabul edilmelidir? Hangi yarı iletkenler etkilenecek? Yalnızca Amerikan şirketleri tarafından üretilen çipler mi, yoksa Amerikan teknolojisi (çok daha geniş bir yelpazede) kullanılarak geliştirilen çipler mi, hatta Amerika Birleşik Devletleri'nin müttefikleri tarafından üretilen çipler mi?

Nvidia için bu kurallar “ büyük bir politika değişikliği »


Yine de bu yeni kuralların iki amacı olacak: Birincisi, yapay zekanın gelişimini Amerika Birleşik Devletleri ve müttefik ülkelerde yoğunlaştırmak. O zaman, yine kaynakların kaynaklarına göre, UFV statüsü aracılığıyla, dünya çapındaki şirketlerin (ihracat kısıtlamaları da dahil olmak üzere) Amerikan standartlarını benimsemelerinin sağlanması sorunu ortaya çıkacak. Bloomberg.

Bu sınırların yarı iletken satışlarını etkilediğini düşünen Nvidia, meslektaşlarımızın aktardığı bir basın açıklamasında sert tepki gösterdi: ” Dünyanın çoğuna ihracatı kısıtlayan bir son dakika kuralı “. Ne ” Kötüye kullanım riskini azaltmayacak ancak ABD'nin ekonomik büyümesini ve liderliğini tehdit edecek büyük bir politika değişikliği teşkil edecek “.

🔴
01net'ten gelen hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.