iPhone: “Rahatsız Etmeyin” işlevini ayarlayın | çevrimiçi

semaver

New member

1. iPhone: “Rahatsız Etmeyin” işlevini ayarlayın

iPhone'da Rahatsız Etmeyin özelliğini açtığınızda artık sesli veya görsel bildirim almayacaksınız. Bu, örneğin önemli randevular sırasında veya yatmadan önce yararlı olabilir. Ayrıca “Rahatsız Etmeyin” seçeneğini, belirli kişilerden gelen bildirimlere hâlâ izin verilecek veya işlevin yalnızca belirli zamanlarda otomatik olarak etkinleşeceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, ne zaman ve kimin için müsait olduğunuz konusunda kontrole sahip olduğunuz anlamına gelir. Fonksiyonu ihtiyaçlarınıza ve günlük yaşamınıza nasıl uyarlayacağınızı basit adımlarla göstereceğiz.

Reklamcılık

Rahatsız Etmeyin özelliğini etkinleştirme ve devre dışı bırakma

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya hızlı başlangıç kılavuzuna göz atın.

1. adım:

Bunun üzerine kaydırın Ana ekran yukarıdan aşağıya doğru böylece Kontrol merkezi açılır. Daha sonra üzerine uzun dokunun Odaklanma düğmesi – Hilal ay sembolü.

Fark etme: Rahatsız Etmeyin özelliğini sık kullanıyorsanız Rahatsız Etmeyin özelliğini doğrudan etkinleştirmek için “Odak” üzerine hızlıca dokunmanız yeterlidir.

Kişiler ve uygulamalar için istisnalar

Rahatsız Etmeyin özelliğini açabilir ancak yine de seçili kişilerden veya uygulamalardan bildirim alabilirsiniz. Aşağıda bu istisnaları nasıl ayarlayacağınızı göstereceğiz:

1. adım:

Şuraya git: Ayarlar Açık “odak“.

Zamanları yönet

Rahatsız Etmeyin özelliğini belirli zamanlarda, örneğin gece uyurken veya çalışma saatlerinde otomatik olarak etkinleştirilecek şekilde ayarlama seçeneğiniz vardır.

1. adım:

Odak menüsüne gidin ve “Program ekle“.

Hızlı kılavuz: Rahatsız Etmeyin özelliğini etkinleştirme ve devre dışı bırakma

1. Aç şunu Ana ekran ve basılı tut Odaklanma düğmesi uzun süre basıldı.
  2. Daha sonra “Rahatsız etmeyinFonksiyonu etkinleştirmek ve zaman dilimini belirlemek için “.
  3. İşlevi etkinleştirmek için devre dışı bırakmakodaklama düğmesine tekrar uzun basın ve “Rahatsız Etmeyin”i seçin.
  4. bir ile basit musluk ilgili modu tekrar devre dışı bırakın.
Hızlı Kılavuz: Kişiler ve Uygulama İstisnaları

1. “Ayarlar”a gidinodak” ve sekmeyi açın “Rahatsız etmeyin“. Burada, “Rahatsız Etmeyin” modu etkin olmasına rağmen kişilerden veya uygulamalardan gelen bildirimlere izin verebilirsiniz.
  2. Musluk “Eklemek” ilgili kişileri veya uygulamaları orada depolamak için.
  3. Seçilen kişilerden gelen aramaları onaylamak için “Şundan aramalara izin ver:“.
  4. Bir kişi birden çok kez ararsa kaydırıcıyı ” konumuna getirebilirsinizTekrarlanan aramalara izin ver” ayarlamak.
Hızlı kılavuz: Zamanları yönetin

1. Odak menüsünde “Program ekle” bir zaman, konum veya uygulamayı belirlemek için “Rahatsız etmeyin“İPhone'da modu otomatik olarak etkinleştirin.
  2. Denetleyiciyi şu adreste de kullanabilirsiniz: “Akıllı aktivasyon” Etkinliğinize göre bildirimleri otomatik olarak kontrol etmek için yeşile ayarlayın.

(anka)