semaver
New member
Instagram: İçerik Oluşturucu Profili Oluşturun
Instagram bir süredir normal bir profili yaratıcı profiline dönüştürme seçeneğini sunuyordu. İçeriğinizi daha profesyonel bir şekilde yayınlamak ve izlemek istiyorsanız bu özellikle avantajlıdır. Bunların tam olarak hangi işlevler olduğunu ve nasıl yaratıcı profili oluşturulacağını bu makalede öğrenebilirsiniz.
Reklamcılık
Bunlar yaratıcı profilinin avantajlarıdır
İçerik oluşturucu profilleri, Instagram'ın bireyler tarafından profesyonel kullanımını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Günlük Instagram yaşamında yardımcı olan bir dizi işlev vardır. Burada size en önemli dört tanesini kısaca tanıtacağız:
Profili bir kategoriye atama
Önemli olan, profili daha sonra biyografinin üzerinde bir açıklama olarak görüntülenebilecek bir kategoriye ayırma yeteneğidir. Bu, takipçilere ilk bakışta bu profilin neyle ilgili olduğunu gösterir. Örnekler arasında sanatçı, tanınmış kişi veya kişisel blog yer alır.
Daha kolay iletişim
Takipçilerle etkileşim önemli ölçüde basitleştirildi: Artık yalnızca sık görüşülen kişilerle seçilen sohbetlerin görüntülendiği normal posta kutusuna ek olarak, bir “Genel” alan da var. Diğer tüm mesajlar burada görüntülenecek ancak sessize alınacaktır. Mesajlarınızı kolaylıkla bu klasöre taşıyabilir, hatta sohbet geçmişinize etiket bile verebilirsiniz.
Analizler
İçgörüler sayesinde takipçi gelişmeleri doğrudan Instagram üzerinden takip edilebiliyor ve gönderilerin başarısı görüntülenebiliyor. Bu, artık Instagram aktivitelerini analiz etmek için harici araçlar kullanmaya gerek olmadığı anlamına geliyor.
Gönderileri önceden planlayın
Son olarak, İçerik Oluşturucu profiliyle bir Instagram profilini Facebook İçerik Stüdyosu'na bağlama seçeneğiniz vardır. Bu aynı zamanda tarayıcıda gönderiler oluşturmanıza, izlemenize ve planlamanıza da olanak tanır. Bu makaleden Instagram gönderilerini nasıl planlayacağınızı öğrenin.
Profilinizi İçerik Oluşturucu profiline nasıl dönüştürebilirsiniz?
İçerik oluşturucu profiline dönüşüm doğrudan Instagram uygulamasında gerçekleşir. Adım adım talimatlarımızı izleyin veya hızlı başlangıç kılavuzunu görüntüleyin.
Fark etme: Profilinizi yaratıcı profiline dönüştürürseniz otomatik olarak “Herkese Açık” olarak ayarlanacaktır. Bu, herkesin gönderilerinizi görüntüleyebileceği, takip edebileceği ve yazabileceği anlamına gelir. İçerik Oluşturucu profilinizi tekrar kişisel hesaba dönüştürene kadar hesabınızı özel hale getiremezsiniz.
1. adım
Instagram'ı açın ve profil. Bunu yapmak için sağ alttaki profil resminize dokunun.
Hızlı kılavuz
- Instagram'ı açın, şuraya gidin: Profile genel bakış ve üzerine dokunun üç satır sağ üst.
- Daha sonra ayarlarda ” üzerine dokununHesap türü ve araçlar“.
- Daha sonra “Profesyonel hesaba geçin“.
- “Üzerine birkaç kez tıklayarak sunulan bilgileri atlayın”Daha öte“.
- Birini seçin kategori Hesabınızı sınıflandırmak istediğiniz öğeye dokunun ve “Hazır“.
- Daha sonra “üzerine dokununTAMAM“ Dönüşümü onaylamak için.
- Daha sonra şunu seçin Profil türü ve “Daha öte“.
- O zaman sadece isteyip istemediğinizi seçin Promosyon e-postaları almak istiyorum.
(yoma)