İngiliz çalışanlarının üçte biri ayrılıyor

Yasmin

New member
İngiliz ev aletleri devi, kendi ülkesinde büyük bir işten çıkarma dalgası duyurdu. Suç, Dyson'la rekabet eden ürünleri piyasaya sürmekte hızlı davranan Asyalı rakiplerde.



Dyson grubu, ekiplerinin iki yıldır üzerinde çalıştığı ve 500 milyon pound yatırım yaptığı elektrikli otomobil projesinden 2019'da vazgeçti. En başarılı ve yenilikçi İngiliz şirketlerinden biri için acı bir başarısızlıktı ve bu durum, şirketin ev aletleri tarafındaki bilgi birikimine yeniden odaklanmasına ve bu sefer saç kurutma makineleri, hava temizleyicileri ve fanların yeni modellerine açılmasına yol açtı.

Ne yazık ki, için “geleceğe hazır olun”Dyson, Birleşik Krallık'ta bulunan ekiplerini oluşturan 3.500 çalışanından 1.000'ini işten çıkardı. Grubun maaş bordrosunun neredeyse üçte biri Salı günü ayrılışlarını öğrendi ve Dyson için anahtar, pazar payını almaya devam eden Asyalı rekabete direnmesine izin vermesi gereken maliyetlerde çok net ve ani bir düşüş olması.

Ancak Dyson'ın geleceği, 2020'deki yol haritasında belirtildiği gibi, araştırma ve geliştirmeden geçmelidir. Dört yıl önce, grup önümüzdeki beş yıl boyunca yazılım, robotik, yapay zeka ve pillerin geliştirilmesine 2,75 milyar pound harcanacağını açıklamıştı. O zamandan beri, marka çoğunlukla hava temizleyici bir maskeye sahip bir kulaklık çifti sunarak manşetlere çıktı.

“Rekabetçi ve sert piyasalar”


Dyson'ı rahatsız eden şey bu nedenle giderek daha fazla var olan bu Asya rekabetidir. Ancak bunun arkasında, Dyson'ın ürünlerine yakın ürünleri rekor sürede ve zorunlu olarak daha düşük bir fiyata piyasaya sürme kapasitesi vardır. Dyson'ın CEO'su Hanno Kirner, durum hakkında konuştu ve işten çıkarmaları şu şekilde savundu: “Dyson, inovasyon ve değişim hızının giderek arttığı, giderek daha rekabetçi ve sert küresel pazarlarda faaliyet gösteriyor”.

Ekledi: “Girişimci ruhu ve çevikliği her zaman göstermemiz gerektiğini biliyoruz”Aynı çeviklik, Dyson'ın kurucusu James Dyson'ı da 2019 yılında grubun merkezini Singapur'a taşıma inisiyatifi almaya itmişti.

Ancak durum aynı kalmaya devam ediyor “hala inanılmaz derecede acı verici” işten çıkarmalardan geçmekten daha gerekli olurdu ama “Geleceğe hazır olduğumuzdan emin olmak için”1991 yılında doğan markanın bünyesinde şu anda dünya çapında 13 bin kişi çalışıyor.

Dyson elektrikli süpürgelerini keşfedin

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.