Google Passkey'i kurun-bu nasıl çalışır

semaver

New member

1. Google Passkey'i kurun-bu nasıl çalışır

Passeyler şifrelere güvenli bir alternatiftir. İki anahtar seti olarak bir passey düşünün. Bir anahtar yerel olarak bir cihazda, örneğin Android akıllı telefonunuzda. İkincisi, bir hizmetin sunucularında, örneğin Google gibi. Kendi içinde, paskalar anlamsızdır. Ancak hem bir araya geldiğinde hem de ana anahtarı oluşturduğunda, hesabınızın kilidini açabilirsiniz. Passkeys ile kullanım için Google hesabınızı ayarlamak çok kolaydır.

Passkeys hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Google Hesabında Passeyeyler Nasıl Kurulur

Kişisel cihazlarınız için yalnızca diğer kişilerin erişemediği için passeyler oluşturmalısınız. Google hesabınızdan abonelikten çıksanız bile, cihazın kilidini açabilen herkes Google hesabınızdaki ana anahtara kaydolabilir. Ayrıca, Google hesabınızla kullanmak istediğiniz her cihazın kendi passeyinize ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Android akıllı telefon

Google hesabınıza bağlı bir Android akıllı telefon kullanıyorsanız, Passkey'i doğrudan akıllı telefon ayarlarında oluşturabilirsiniz.

Adım adım talimatlarımızı izleyin veya kısa talimatlara bir göz atın.

1. adım:

Her şeyden önce, akıllı telefonunuzda bir tane olduğundan emin olun Ekran Kilidi kuruldu. Başka bir yazıda Android ile bir ekran kilidi nasıl kurulacağını ve kullanılacağını açıklıyoruz.

iphone

Bir iPhone'u Google hesabınıza bağlamak için bir web sitesi aracılığıyla küçük bir sapma almanız gerekir. Ayrıca iOS 17 veya daha yüksek olmalısınız.

1. adım:

Google web sitesini “Google Hesabı için PassKey Oluştur” ve oraya tıklayın “Passeys kullanın“.

Masaüstü

1. adım:

PC'nizde bir Google Passkey kullanabilmeniz için Windows Merhaba kullanmak. Örneğin, bir Windows Hello Pin'in nasıl kurulacağını öğreneceksiniz.

Kısa Talimatlar: Android akıllı telefon

1. İlk doğrudan Ekran Kilidi akıllı telefonunuzda. Bunu başka bir gönderide nasıl yaptığınızı okuyabilirsiniz.
  2. Sonra akıllı telefonunuzun ayarlarında aç “Şifreler, Passeyler ve Hesaplar“.
  3. Sonra seninkini seç Google Hesabı dışarı ve sonra dokunun “Google Hesabı“.
  4. O zaman yukarı çık “Güvenlik“.
  5. Biz devam ediyoruz “Passeyler ve Güvenlik Anahtarı“.
  6. Buraya dokunun “Passkey Oluştur“Ve aynı girişle tekrar onaylayın.
  7. Senden sonra “Daha öte“Yazdınız, seninkini kullan Ekran KilidiAkıllı telefonunuzun kilidini açmak ve Passkey'i Google hesabınıza eklemek için.
  8. Sonra dokunun “Hazır“Ve bir dahaki sefere giriş yaptığınızda Google hesabınıza paskayı kullanın”Passkey kullan“Musluk.
Kısa Talimatlar: İPhone

1. Bu Google web sitesini arayın ve dokunun “Passeys kullanın“.
  2. Şimdi Google hesabınıza kaydolun.
  3. Sonra dokunun “Passkey Oluştur“Ve hemen sonra”Passkey Oluştur“.
  4. Şimdi passeylerin nerede kaydedildiğini belirlemeniz gerekebilir. Bu durumda, seçin ““Otomatik olarak ve şifreleri aç” ı doldurun“Oraya kaynak olarak ekleyin”Şifre“Bir.
  5. Ardından, ICloud KeyBund'da Google Hesabınız için bir passey depolandığını Face-ID veya Apple Kimliği parolası aracılığıyla onaylamanız gerekir.
Kısa Talimatlar: Masaüstü

1. PC'nizde bir kayıt pimi ayarlayın. Bunun başka bir gönderide tam olarak nasıl çalıştığını okuyabilirsiniz.
  2. Ardından aşağıdaki bağlantıyı açın ve Google hesabınıza sağ üste kaydolun “Google hesabına“Tıklayın: https://www.google.com/intl/de/account/about/
  3. Sonra seçin “Güvenlik“Dışarı ve Tıkla”Passeyler ve Güvenlik Anahtarı“.
  4. Senden sonra “Passkey Oluştur“Tıkladım, ver Pin PC'nize kaydolmak için kullandığınız a.
  5. Sonra tıklayın “Hazır“. Google hesabınızda Google hesabınızdaki seçeneği kullanabilirsiniz”Passkey kullan“Kaydolmayı seçin.

(Anka)