Firmin Forney, 15 yaşında, 60 Euro'da biyonik bir el ile mucit

accur

New member
Bir lise öğrencisi olan Firmin Fornney, işlevsel, konforlu ve erişilebilir bir el yapımını yapmak için düşüyor -iki ilk versiyonu tamamladıktan sonra, genç mucit “yeni el” projesinin üçüncü bir versiyonunda çalışıyor: bize doğrudan söylemek istediği gerçek bir macera.

O öğleden sonra, Firmin Forney kullanılmıyor: Birincinin öğrencisi onun üçüncü versiyonunda “ biyonik kol Aramamızı cevapladığında. Birkaç gün önce genç, “ Neredeyse 16 yaşında “, Hitap etmişti” basın bülteni “Sanat kurallarında sunduğu kendini yazmıştı” Bir lise öğrencisi tarafından tasarlanan yeni açık kaynak Bionic Hand, 3D baskılı ». İlginç, biz temasa geçti ve biz hayal kırıklığına uğradı.

Geçen yaz, tüm boş zamanlarını bin ve bir nesne yaparak harcayan kişi bize açıklıyor ” İşlevsel, ücretsiz ve açık kaynaklı bir biyonik el olan “Yeni El” in ilk versiyonunu tamamladı ». Amaç: Ticari bir el protezini karşılama araçlarına sahip olmayan herkes için uygun fiyatlı bir alternatif önermek, maliyeti değişen ” 15.000 ve 150.000 Euro arasında “Diyor.

“Yeni el” için her şeyi alacak ve neredeyse 60 Euro yatırım yapmak ” Tüm bileşenler ve 3D baskı Bunu yapmak için, yüzü siyah gözlük uygulayarak çerçevelenen genci listeleyin. 3D planları, kod ve tüm bileşenler, kendisinin yarattığı ve kendisinin de monte ettiği sunum videolarını da bulabileceğimiz sitesinde.

“Yalnız öğreniyor ve bazen yaptığı her şeyi nerede arayacağını bilmiyorum”

Firmin Forney her şeye bir dokunuş: ” Yalnız öğrenir ve bazen yaptığı her şeyi nerede arayacağını bilmiyoruz “, Ailesi Sabrina ve Fabrice Forney'i bir gülümsemeyle belirtin.” Yaratıcı Hayal Gücü Kodlama, çizimler, elektronik, kimya, DIY ve bin diğer şeyden geçin. Çok basit “ Bütün boş zamanlarını orada geçiriyor Annesini ekler. Öyle ki, bu tutkulu odayı odanızdan çıkarmak bazen zor, bulabileceğiniz bir yer ” Bir lehim, kurtarma ekipmanı, Noel'de alınan bir 3D yazıcı, kimyasallar ve mevcut birçok projesi ».

“” Çok küçük başladı “Babasını hatırla: Lego ve Kapla hayranı, Firmin üretiyor, anaokulu ve birincil arasında,” Bir mekanizmanın kilidini açan ve şekere eriştiği bir ilk kutu ». Sonra başladı ” Bulduğu her şeyi sökmek için hayal gücünden çıkan icatları çizin: Eski Biçme, Eski Oyuncaklar ”, Radyo, tele -car, televizyon, telefon araba…. Yaratıcılığına hayat vermesine izin verecek pek çok kurtarma bileşeni.

“” Nesnelerin nasıl çalıştığını ve kendilerini nasıl yaptıklarını anlamayı seviyorum “Genç adam ekliyor. Bugün tomurcuklanan mucitin limana düşen sevdiklerinin konsollarını ve bilgisayarlarını onarmasına izin veren bir merak.” ” Double Dragon gibi eski video oyunlarını oynatmanıza izin veren bilgisayarında emülatörler kurduğu bir arcade kurdu. », Noé, arkadaşlarından biri. Eğer bir süre için, siber güvenlik için bir tutkusu varsa, ilk aşkına döndü: Robotik.

Zorluklardan önce: parmakların iyi kapanmasını sağlamak için

Birkaç yıl önce, genç firma eğleniyor ” Ayakkabı kutuları ile küçük robotlar oluşturun “İle” Tekerlekler, ışıklar ve programlama ». Ama geçen yaz ciddi şeyler başlıyor. “” Uzun tatillerde “, Genç ilk olarak Bionic Hand'in ilk versiyonuna başlıyor – kazandığı bir prototip” Geçen Şubat ayında bir yarışma, Innovozes de Sciences ve Vie Junior ». Bu arada, ikinci sürüm zaten bitti. O “ ampute insanlar için çok daha işlevsel ve kullanılabilir », Yoldaşlarından birine güvenen genç adamın altını çiziyor, “Doğrudan İlgili”belirli özellikleri geliştirmek için.

Neden bu seçim biyonik bir ele başlamak için? “” Belki de her zaman evde handikap duyduğu için “Ebeveynlerini, her iki bakıcıyı da ne biri ne de diğeri, elektronik veya robot konusunda tutkulu olmadan ilerletin. Lise öğrencisi bacak gibi diğer protezleri düşündüğünü açıklarsa, ellere odaklanmak ona daha basit görünüyordu,” Bir insan elinin tüm özgürlük derecelerini yeniden üretmeyi başarmak bir zorluk olsa bile “, İtiraf ediyor.

“” İlk olarak buz çubukları ve kartonla bir el inşa ettim. Ve bunun kullanılabilir olduğunu gördüğümde, birkaç nesne yakalamak için kendime (…) 3D baskı ve biraz daha gelişmiş teknolojiler kullanarak, gerçekten kesinlikle türizan bir fiyat için yürüyen bir elim olabileceğini söyledim. Hatırlıyor.

Zorluklardan önce: Parmakları yakınlaştırmak. “” Birçok test yaptım, farklı yöntemler kullanarak birkaç parmak versiyonu üzerinde çalıştım. Oldukça karmaşıktır, çünkü bir insan parmağı ile aynı uzunluk yapmak zorundadır. Falanjların aynı sırada, aynı kuvvetle, hassas olsun, hızlı ve güçlü olduğu gibi bükülür. Her şey dengelemekle ilgili Diyor. İlk iki versiyonunun sadece dört parmağı varsa, üçüncüsünün beşi olacağını söylüyor.

Sonraki Adım: Kaslar üzerindeki elektrotlar

O zaman gerekliydi ” elbise “Gerisi, elin olmasını sağlamak için” Rahat, sağlam, ucuz ve kolayca tekrarlanabilir ». Soru sistemi sorusu, lise öğrencisi tek bir ” Uzaklaştığınızda veya kolu vücuda yaklaştırdığınızda tespit eden küçük anahtar »Dirseğimizin katlanıp katlanmadığını tespit eden bir sisteme: El, el açılıp kapatılacaktır. Bütün süslendi ” Ses komutu aracılığıyla kontrol etmenizi sağlayan bir mobil uygulama ».

Ama bir sonraki adım olacak “ yer Bugün satılan protezler gibi kaslarda elektrotlar Hızlanıyor. Daha fazla araç gerektirecek, ancak başarmayı planlayan bir proje. Buna ikna olduğu için yapmalıyız ” Kişisel bir projeye başlamaktan asla çekinmeyin ». Yani evet, her zaman ortaya çıkacak hoş olmayan sorunlar olacak, diye uyarıyor. Ancak “ Onları çözmeye çalışmalısın, asla pes etmeyin ve her zaman denemelisin ».

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.