Bu Google Akademik alternatifleri mevcuttur | Haberler online

semaver

New member


  1. Bu Google Akademik alternatifleri mevcuttur

Alışılmış arama motorlarına ek olarak, belirli içeriklerde uzmanlaşmış çevrimiçi arama motorları da vardır – bilimsel yayınları aramak için Google Scholar gibi. Ancak, Google Scholar çeşitli konu alanlarından bilimsel makaleleri aramak için kullanabileceğiniz tek akademik arama motoru değildir. Başka neler olduğunu burada bulabilirsiniz.


Reklamcılık



TEMEL


BASE kısaltmasıdır Bielefeld Akademik Arama Motoru ve Bielefeld Üniversitesi Kütüphanesi tarafından işletilmektedir. Web sitesi size 11.000'den fazla veri sağlayıcısından 350 milyondan fazla belgeye erişim sağlar. BASE'deki belgelerin yaklaşık %60'ına tam metin olarak erişilebilir. Bu belgeler dergilerden, depolardan veya dijital koleksiyonlardan metinler içerir.

BASE'de yazar, anahtar kelime, DDC sınıflandırması, yayın yılı, veri sağlayıcısı, dil, belge türü, erişim ve sonraki kullanım için arama yaparak aramanızı daraltabilirsiniz. 20'den fazla dilde arama terimlerinin çevirileriyle çok dilli aramalar da mümkündür. Ardından sonuç listesini yazara, başlığa ve tarihe göre sıralayabilirsiniz.

Açık erişimli arama motorunu ücretsiz kullanabilirsiniz.








OAIster


OAIster ayrıca, serbestçe erişilebilen, dijitalleştirilmiş bilimsel kaynakların kapsamlı bir koleksiyonuna erişim sunar. Arama motoru başlangıçta Michigan Üniversitesi tarafından geliştirilmiştir. Şu anda OCLC (Çevrimiçi Bilgisayar Kütüphane Merkezi) tarafından işletilen WorldCat'in bir parçasıdır.

Şu anda 2.000'den fazla katılımcının dijital kaynaklarına sahip yaklaşık 50 milyon kayıt bulabilirsiniz. OAIster, özellikle belirli veya bulunması zor bilimsel makaleler arıyorsanız yararlı bir kaynak olabilir. OAIster'ı ücretsiz olarak da kullanabilirsiniz.








Anlambilimci


Semantic Scholar, 2015 yılında Allen Institute for AI tarafından geliştirildi. Arama motoru AI desteklidir ve küresel araştırma topluluğu için geliştirilmiştir. Ayrıca, yapay zeka bilimsel makalelerden anlam ve bağlantılar çıkararak içeriği anlamanıza yardımcı olabilir.

Semantic Scholar'da 50'den fazla yayıncı ve bilimsel toplulukla ortaklıklar yoluyla sağlanan 200 milyondan fazla akademik metin bulacaksınız. Semantic Scholar'ı ücretsiz kullanabilirsiniz.








Bilim Kapısı


2019 yılında geliştirilen Science Gate, hakemli bilimsel dergi makaleleri ve kitapları, konferans bildirileri, bireysel bölümler, veri setleri, tez çalışmaları, teknik raporlar ve diğer bilimsel literatür dahil olmak üzere 120 milyondan fazla ücretsiz erişilebilir bilimsel belge sunmaktadır.

Veritabanı, tüm belgelerin güncel olduğundan emin olmak için her dört saatte bir güncellenir. Başlığa, yazara, yayın tarihine, anahtar sözcüklere, yayıncıya ve belge türüne göre arama yaparak aramanızı daraltabilirsiniz.








Karahindiba


Dandelon, 2001 yılında Manfred Hauer ve Karl Raedler tarafından geliştirildi. Arama motoru artık birçok ülkede standarttır. Dandelon'un sunucuları Göttingen'deki Joint Library Association'da bulunmaktadır ve web sitesi herhangi bir gelir elde etmediği için Manfred Hauer tarafından finanse edilmektedir. Dandelon, siyasi bir proje olarak sağlam bilimsel bilginin küresel bir şekilde paylaşılmasını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Akademik arama motoru, belgelerin gerçek zamanlı olarak yakalanmasını sağlayan intelligentSEARCH'e dayanmaktadır. Belgelerin kapak sayfası ve içerik tablosu doğrudan görüntülenir, böylece her belgeyi tek tek açmanıza gerek kalmaz. Ayrıca aramanızı belge türüne, başlığa, yıla ve dile göre de daraltabilirsiniz.

Web sitemizden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.








Bilim.gov


Science.gov, bilimsel ve teknik raporlar, akademik yayınlar, dijital veriler, yazılımlar, konferans sunumları ve bildirileri ve federal kurumlar tarafından araştırılıp yayınlanan diğer bilimsel ve teknik bilgiler dahil olmak üzere ABD ve federal olarak finanse edilen araştırma ve yayınlara erişim sağlar.

2002 yılında geliştirilen web sitesi, 15 federal kuruma ait 60'tan fazla veri tabanından ve 2.200 web sitesinden milyonlarca belge ve rapora erişim sağlıyor ve ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.




(anka)