Herkese merhaba, işte 01net sabah programı! Bu hafta sonu neyi kaçırdınız? Haftaya iyi bir başlangıç yapmak için bilmeniz gereken tüm haberleri bulun.
Haberlerde unutulmaması gerekenler
“Gözetim kapitalizmi” nedir? Harvard Business School'dan emekli profesör ve yazar Shoshana Zuboff, Google'da doğan ve tüm Silikon Vadisi ve ardından tüm ekonomi tarafından benimsenen bu kavramın demokrasilerimize zarar verdiğini ve bizi bir “algoritma ormanında” izlenmeye mahkum ettiğini açıklıyor. Gözetim Kapitalizmi Çağı (2019).
CyberCab Fransa'da kullanıma sunulmayacak ancak Tesla'nın yeni otonom taksi aracı sergileniyor. Maeva'da tüm ayrıntılar var.
Haberlerde unutulmaması gerekenler
“Gözetim kapitalizmi” nedir? Harvard Business School'dan emekli profesör ve yazar Shoshana Zuboff, Google'da doğan ve tüm Silikon Vadisi ve ardından tüm ekonomi tarafından benimsenen bu kavramın demokrasilerimize zarar verdiğini ve bizi bir “algoritma ormanında” izlenmeye mahkum ettiğini açıklıyor. Gözetim Kapitalizmi Çağı (2019).
Fransız markaları benzeri görülmemiş bir siber saldırı dalgasının hedefi. Kişisel verilere izinsiz girişleri ve hırsızlığı artırmak için bilgisayar korsanları, yaygın olduğu kadar etkili olan bir suç taktiğine güveniyor: “kimlik bilgisi doldurma”.Shoshana Zuboff'un tavizsiz analizini okuyun: “İnternet, parmaklıkları veya çıkışı olmayan bir gözetleme hapishanesi haline geldi”
Amazon'un bağlantılı kapı zilinin yeni sürümü yalnızca biraz gelişti, ancak bu küçük değişiklik büyük olabilir ve bağlantılı kapı zillerinin ana kusurunu çözebilir.Okuyun Bu hacker taktiği Fransa'daki siber saldırılardaki patlamayı açıklıyor
Yapay zeka destekli kullanım geçmişinde bilgi bulmanızı sağlayan Windows 11 işlevinin, planlanan tarihten beş ay sonra nihayet kullanıma sunulduğunu hatırlayın! Microsoft, bu ilk sürümü beta olarak ellerini kirletmek isteyen kullanıcılara sunmadan önce güvenlik cıvatalarını sıkmak zorunda kaldı.Amazon Ring incelemesini okuyun: bağlantılı kapı zilleriyle ilgili en büyük sorunla dalga geçen bağlantılı kapı zili
Günün videosuWindows 11'i okuyun: tartışmalı Geri Çağırma arama işlevi nihayet ilk adımlarını atıyor
CyberCab Fransa'da kullanıma sunulmayacak ancak Tesla'nın yeni otonom taksi aracı sergileniyor. Maeva'da tüm ayrıntılar var.
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.