Apple çalışan iPhone'ları yok edecek

accur

New member
Apple, her yıl olduğu gibi aynı zamanda çevre ve 2030'da ürünleri ve üretim zincirinde karbon nötrlüğü elde etme çabalarını vurguluyor. Ancak bir anket, iş geri dönüşüme geldiğinde her şeyin Apple'ın sandığınız kadar yeşil olmadığını gösteriyor.



Apple, 2020'de 2030 yılına kadar karbon nötr olma arzusunu ilan etti. Şirketin Dünya Günü vesilesiyle yayınlanan yıllık çevre raporları, üreticinin ve alt yüklenicilerinin bu hedefe ulaşmak için gösterdiği çabaları detaylandırıyor. 2023 raporu, Apple'ın sera gazı emisyonlarını azalttığını söylüyor ” 2015'ten bu yana %55'ten fazla arttı “.

iPhone 15 en iyi fiyata Taban fiyat: 969 €

Daha fazla teklif görün


Karbon nötrlüğü


Apple'ın çevre söyleminin sadece boş kelimelerden ibaret olmadığını gösteren etkileyici bir kilometre taşı… hatta bunlar bir pazarlama argümanı haline de gelmiş durumda. Geçen yıl Apple firması, yeni bağlantılı saatlerinin artık “karbon nötr” olduğunu duyurmuştu; bu durum birçok çevre savunma kuruluşunu büyük bir dehşete düşürmüştü.

Karbon nötr Apple Watch'ları okudunuz mu? Apple'ın çevreyle ilgili açıklamaları Avrupa derneklerinin ilgi alanında
Çevrenin korunması, yenilenebilir enerjilerden (Apple fotovoltaik alanında liderdir), karbon giderme projelerinin finansmanı ve teşviki de dahil olmak üzere ambalajlardan plastiğin çıkarılmasına kadar uzanan bir dizi önlemi içermektedir. Bu çabalarda geri dönüşümün ağırlığı büyük ve Apple, iPhone geri dönüşüm robotları Liam ve Daisy'yi öne çıkarma fırsatını kaçırmıyor.

Okuyun Gezegeni kurtarmak için çekmecelerinizi kazmak isteyen iPhone geri dönüşüm robotu Daisy ile tanıştık
Bir soruşturma Bloomberg ancak Apple'ın geri dönüşüm uygulamalarına sert bir ışık tutuyor. 2020 yılında üretici, Apple'ın 2014'ten beri müşterisi olduğu, geri dönüşüm konusunda uzmanlaşmış Kanadalı bir şirket olan GEEP'e karşı şikayette bulundu. GEEP, her yıl yüz binlerce iPhone, iPad ve Apple Watch'u ezilmek üzere kullanıcılardan alıyor. bunları Apple Store'lara ve yetkili mağazalar ağına bağışladı.

Apple Programında Takas

© Elma

Piller gibi hassas bileşenler çıkarıldıktan sonra cihazlar, malzemelerin geri kazanılmasına olanak sağlayan bir öğütücüden geçer. Ancak bir denetim sırasında Apple hırsızlığa dikkat çekti: Apple'ın hırsızlığı önlemek için gerektirdiği sıkı güvenlik önlemlerine rağmen GEEP çalışanları ürünleri yeniden satmak için çalıyordu. Şikayetinde GEEP'e karşı 22 milyon dolarlık yaptırım talep eden üreticinin hesabına göre 99.975 adet çalındı.

Bu cihazların çoğu, özellikle de iPhone'lar Çin'e ulaştı ve orada yeniden etkinleştirildi. Bu cihazlar hala çalıştığına göre neden onları kırıcı olarak kullanasınız ki? Açıkçası soru biraz utanç verici: Yasal işlemler birkaç ay içinde sona erebilir, ne Apple ne de GEEP yeni belgeler sunarak süreci yeniden başlatmak istemez. Bir duruşmanın olmaması durumunda Apple firması, geri dönüşüm programının belki de halka yapılan güzel konuşmalardan daha az çekici olan belirli yönlerini ifşa etmek zorunda kalmayacak.

Sordu Bloomberg, şirketin bir sözcüsü, sadece bu taşeronu ilgilendirmeyen bu çok ilginç soru hakkında yorum yapmak istemedi. Ancak dört yıl içinde elektronik ürünlerin geri dönüştürülmesinde ilerleme kaydedildiğini doğruladı ” büyük adımlarla “. Üreticinin birçok işletme sahibi tarafından sıklıkla kullanılan ürünler geliştirdiğini ve müşterilerine sunduğunu ekliyor ” Yenileme ve yeniden kullanım amacıyla cihazlarını analiz için iade etmenin birden fazla yolu “.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

Bloomberg