Android XR ile Google, Meta'nın bağlantılı gözlüklerini resmi olarak arazide avlar

accur

New member
Hiç kimse Android XR'yi test edemedi ve iyi bir nedenle, Google'ın yeni karma gerçeklik işletim sistemi ile faaliyet gösteren hiçbir ticaret cihazı yok. Bununla birlikte, arama motoru, gözlüklere uyum sağlayacak bu platforma odaklanmıştır ve Meta endişelenecek bir şey vardır.

Hala özledim! Orada Google I/Ç Moohan projesinin lansman tarihini duyurmak için bir fırsat değildi, bu kask SAMSUNG Android XR ile çalışıyor. Google Bu yıl için her zaman bir çıkış penceresinden memnun olun. Öte yandan, şirket işletim sistemi ile donatılmış ilk bağlı camları tanıttı.

Fiyat yok ve teknik ayrıntı yok

Bir kamera, mikrofon ve hoparlörlerle donatılmış bu gözlükler akıllı telefonla birlikte çalışır. Bu sensörler İkizler'in çevre hakkında mümkün olan en iyi anlayışa sahip olmasına izin verir; Burun üzerindeki montajla, kullanıcının posta kutusuna, randevularına, gerçek zamanlı çeviriye erişimi var … Tüm bunlar Ray-Ban Gözlüklerini hatırlıyor. MetaAncak Google, kendi çerçevelerinin isteğe bağlı bir ekranla donatılabileceğini belirterek bir çentik daha ileri gitti.

Böylece canlı bir rota görebilir, yeni mesajlarınızı okuyabilir, en son fotoğrafları görebilir (ve çekebilir), altyazılar aracılığıyla bir çeviriye danışabiliriz. Meta'nın eşdeğer bir şey üzerinde çalıştığı söylentileri var.

Cam ile Google, ne yapacağınız konusunda belirli bir deneyime sahiptir: damgalanan ve sosyal olarak uygun olmayan bir ürün. Bu yüzden Android XR Glasses, Gentle Monster ve Warby Parker ile başlayarak gözlüklerde büyük isimlerle yapılacak. Listeye Kering Eyewear gibi diğer ortaklar eklenecek. Burada yine Meta tarafından Ray-Ban ile başlatılan kazanan strateji.

Android gibi, Android XR açık bir platformdur, bu yüzden üçüncü taraf üreticileri bunları kendi ürünleri için kullanabilirler. Xreal bu nedenle “Project Aura” adlı Android XR gözlüklerini sunacak.

Bununla birlikte, sosyal ağlar devi Google'dan bir adım önde: en azından gözlükleri ticari olarak mevcut! Arama motoru, özerklik ve fiyattan çok hassas olanların yanı sıra konuyu dikkatlice kaçındı.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Google